Ønskes mere information?

/
/
Patera Oval

Patera Oval

Louis Poulsen

Patera Oval er en del af Patera-pendelfamilien, som blev designet af Øivind Slaatto og lanceret i samarbejde med Louis Poulsen i 2015.

Patera pendlen er en moderne fortolkning af den klassiske lysekrone, som skaber et glødende centrum i rummet og tilfører det et blødt og dynamisk lys. Pateras blændfri 360-graders lys er resultatet af et raffineret design med celler i forskellige positioner, der bader rum, personer og genstande i et naturligt, ensartet og flatterende lys. Formen er inspireret af den såkaldte Fibonacci-sekvens, der giver beskueren et nyt og smukt indtryk fra alle synsvinkler.

“”Mit ultimative mål var at skabe en form for tredimensionel sudoku. Det var en ekstremt kompliceret matematisk udfordring. Og faktisk er Patera den mest komplicerede lampe, jeg nogensinde har lavet … Med Patera er det lykkedes mig at skabe en moderne lysekrone med et nærmest poetisk udtryk, synes jeg. Jeg håber, folk bliver inspireret til at bevæge sig rundt om den Jeg håber, den genererer liv.”” (Øivind Slaatto)

Med Patera Oval ønskede Øivind Slaatto og Louis Poulsen at skabe en pendel med en let, minimalistisk form og et tidløst, men moderne og funktionelt armatur, der kan bruges i rum med lave lofter. Patera Oval er baseret på de samme principper og det samme fascinerende mønster. Den er flettet i hånden som den klassiske Patera, men udgør ikke en kugle.

Den danner derimod en flad, cirkulær form, som ligner en oval fra siden og er inspireret af ellipsoidens organiske former. Patera Oval har en rund åbning, der optimerer det direkte lys på den underliggende overflade og skaber en blød overgang mod det reflekterede lys. Med sit flade, minimalistiske design er Patera Oval især velegnet til rum med begrænset loftshøjde eller rum, hvor der kræves en vis frihøjde.

Pendlen kan også hænges højt eller over et spisebord for at skabe en følelse af rummelighed mellem bord og loft.

Yderligere information
Brands

Designere