Montana

Montana blev grundlagt i Haarby på Fyn i 1982 af Peter J. Lassen. Han var uddannet officer i søværnet, men i 1954 blev han for alvor introduceret for møbelverdenen, da han blev ansat hos Fritz Hansen.

Tiden gik i Fritz Hansen, Peter J. Lassen steg i graderne, og 20 år efter ansættelsen var han direktør for hele foretagendet. I sine to år som direktør for Fritz Hansen arbejdede han tæt sammen med arkitekter som Arne Jacobsen, Jørn Utzon, Piet Hein og Verner Panton.

 

Montanas filosofi

I 1982 startede Peter J. Lassen så Montana Møbler. Det var ud fra en filosofi om at levere værdier frem for færdiglavede løsninger. Værdier som frihed, fleksibilitet og kreativitet blev sluppet løs, og det blev til det, vi i dag kender som Montana. Peter J. Lassen har selv beskrevet det således:

Som en billedhugger, der starter med en abstrakt sten, startede jeg med en abstrakt firkantet kasse. Jeg fjernede alle unødvendige dele af kassen, så den til sidst fremstod med rundede kanter, manglende hjørner og tilbagetrukne fronter, Montanas design DNA.

I dag er Montana ledet af Peters søn, Joakim Lassen, der er femte generation i møbelfamilien og desuden oldebarn af fabrikant Fritz Hansen. På den måde er cirklen fuldendt.

Stor udstilling med Montana

Montana skal ses, røres og opleves. Og det kan du i Vodskov Bolighus.

Vi har en omfattende Montana-udstilling og står klar med råd og vejledning, så du får det helt rigtige til dig. Det er jo ikke helt nemt, når der udover mange forskellige løsninger, er 42 forskellige farver at vælge imellem.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få information omkring de seneste, nyheder, tilbud og meget andet.