PP Møbler

I 1953 valgte brødrene Ejner Pedersen og Lars Peder Pedersen at købe en lille grund i Allerød i Nordsjælland. De to brødre var begge møbelsnedkere, og de fik hurtigt samlet otte unge og dygtige møbelsnedkere. Det blev starten på PP Møbler.

Kompromisløse snedkere

Tidligt i forløbet stifter de to brødre bekendtskab med Hans J. Wegner, da de leverer understellet til Hans J. Wengers nummer 19 – også bedre kendt som Bamsestolen. 

Brødrenes kompromisløshed i forhold til den kvalitet, de forlangte af eget arbejde, kom for alvor til udtryk under arbejdet med netop understellet til Bamsestolen. Wegner mente således ikke, at det var nødvendigt at perfektionere snedkerarbejdet, da det meste af stolen alligevel skulle dækkes af stof. Ejner Pedersen var bestemt ikke enig, og han irettesatte den ellers normalt så perfektionistiske Wegner ved at påpege, at svendene også skulle have glæde af arbejdet.

De to Pedersen-brødre havde dog ikke skræmt Wegner væk ved udbruddet. Tværtimod faktisk. Sammen udvikler de prototypen til Pøllestolen, som i dag produceres af Erik Jørgensen Møbelfabrik A/S under navnet Ox Chair. De følgende år, fra 1962-68, fortsætter dette samarbejde, og der bliver skabt mange spændende prototyper, som produceres andre steder. Fortrinsvis hos Møbelfabrikken Getama og hos snedkermester Johannes Hansen. Efter det vellykkede samarbejde op igennem 60’erne tegner Wegner den første stolemodel til PP Møbler, PP203, som sendes ud i maj 1969.

I Vodskov Bolighus har vi alt fra PP Møbler

I Vodskov Bolighus er vi stolte over at være en af de få forhandlere, der forhandler hele sortimentet fra PP Møbler.

PP Møbler har gennem tiden stået for kvalitet i hele ordets betydning – fra idé over materiale til udførelse og resultat. 

Vi står klar til at give råd og vejledning om PP Møbler. Kig forbi Vodskov Bolighus, hvor du desuden kan se, opleve og mærke de fantastiske ikoner fra PP Møbler.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få information omkring de seneste, nyheder, tilbud og meget andet.