House of Finn Juhl

I 2001 fik Henrik Sørensen og Ivan Hansen overdraget de eksklusive rettigheder til at producere og relancere Finn Juhls skulpturelle og ikoniske møbler af hans enke, Hanne Wilhelm Hansen.

I dag består den unikke kollektion af mere end 40 klassiske mesterværker, som House of Finn Juhl producerer med yderste respekt for den oprindelige arv og strenge krav til kvalitet. 

Arbejdet med Finn Juhls designs har for makkerparret været en rejse ind i hans univers, hvor de konstant er blevet overrasket af former, æstetik og unikke detaljer.

Finn Juhl

Finn Juhl blev født den 30. januar 1912 i København. Han ville oprindeligt være kunsthistoriker, men hans far ville ikke tillade, at han fik en karriere indenfor kunstens verden. I stedet blev Finn Juhl optaget som bygningsarkitekt ved Det Kongelige Kunstakademi i København. 

Her mødte han nogle af tidens mest indflydelsesrige funktionalister – heriblandt Vilhelm Lauritzen, som ansatte ham på sin tegnestue i 1934. Finn Juhl medvirkede i store projekter, som Radiohuset og Københavns Lufthavn, og efterhånden tog arbejdet på tegnestuen al tiden fra studierne, og Finn Juhl fik aldrig afsluttet sin uddannelse. På trods af det, opnåede Finn Juhl at få stor anerkendelse for sit arbejde og omtalte altid sig selv som værende autodidakt møbeldesigner.

Et af de internationale højdepunkter i Juhls karriere var designet af indretningen af Formynderskabsrådets sal i FN’s hovedkvarter i New York mellem 1951 og 1952.

Oplev Finn Juhl i Vodskov Bolighus

I Vodskov Bolighus har vi samlet flere af Finn Juhls ikoner, så vi nu kan præsentere en rigtig flot Finn Juhl-udstilling.

Kom ned til råd og vejledning og bliv inspireret af Finn Juhls fantastiske produkter. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få information omkring de seneste, nyheder, tilbud og meget andet.