Historie

Vodskov Bolighus har en lang og glorværdig historie bag sig. Virksomheden blev startet af ægteparret Frode og Anna Marie Svanekjær tilbage i 1960. De havde med opførelsen af bygningen en drøm om at skabe et arkitektonisk byggeri, som ville danne rammen om møbelhusets udstilling af møbler til både private boliger og virksomheder. 

Frode havde altid foretrukket at arbejde med naturlige materialer, og han havde en særlig kærlighed til det danske bøgetræ. Andre træsorter kunne dog også gå an, og forkærligheden for træet blev stille og roligt opbygget, da han som ung lod sig uddanne som sadelmager og tapetserer og derefter som møbelsnedker hos et af de fineste gamle møbelfirmaer i Aarhus.  

Parret erhvervede sig en grund i Vodskov, og så startede de ellers selv med at grave den ud og udføre kloak- og malerarbejde.

“Vi ville skabe et bolighus med et alsidigt arbejdsområde og med et godt udvalg af kvalitetsmøbler. Og tiden var med os, for det var netop på den tid, da møbelarkitekter som blandt andre Hans J. Wegner, Børge Mogensen og Finn Juhl var oppe i tiden med smukke og funktionelle møbler i træ. “

En begyndelse med modgang

Da Frode og Anne Marie var klar til at slå dørene op i det nye bolighus, var mange af den overbevisning, at det aldrig ville komme til at gå. Dengang var holdningen nemlig, at forretninger hørte til inde i storbyens gågader. Frode og Anne Marie valgte dog at gå med på en bølge, hvor forretninger skød op uden for byerne, hvor der var god plads til udstilling og desuden bedre parkeringsforhold.

Dengang promoverede Bolighuset sig meget på, at man var beliggende lige ud til landevejen, og at man sågar kunne tage rutebilen ud at se på møbler.

Videre var det Frodes tanke, at kunderne kunne hygge sig i det grønne, når de havde kigget på møbler. Og det var der altså bedre mulighed for ved en placering for foden af Hammer Bakker end inde midt i byen.

Frode var faktisk så tilfreds med placeringen, at han tillod sig at kalde bolighuset for ”Danmarks smukkest beliggende bolighus”.

25 år med succes

Årene gik og Frode og Anne Marie erhvervede sig mere og mere af den grund, som bolighuset i dag er beliggende på. De havde behov for mere plads til at vise de mange møbler frem, og med et knips med fingrene – sådan da – var 25 år gået med at sælge møbler i Vodskov.
Årene gik og Vodskov Bolighus var stadig en virksomhed, der havde fokus på salg til både private og erhverv. Blandt andet indrettet Frode Svanekjær Slotshotellet i Aalborg, mens han også indrettet kontorerne hos Color Print i Vadum.

En ny æra

Gennem længere tid havde det været planen, at Vodskov Bolighus skulle overtages af Frode og Anne Maries datter. Faktisk blev der strikket en plan sammen, som gik ud på, at hun skulle overtage butikken i fællesskab med Per Færch Thomsen – den nuværende ejer af Vodskov Bolighus.

Planerne blev dog aldrig realiseret, og Per endte med at blive førstemand i butikken tilbage i 1999, før han endeligt overtog Vodskov Bolighus i 2002. Med Per som ny ejer fulgte en naturlig udvikling af butikken. Blandt andet blev der skiftet lidt ud i sortimentet, så de mest konservative otium- og engelske stilmøbler blev erstattet med møbelklassikere til moderne hjem. Men Per sørgede for at holde fast i ånden om Vodskov Bolighus. Passionen omkring møbler og en god og ærlig rådgivning serveret i en bygning fra 60’erne, hvor mange af tingene ser ud, som da Frode og Anne Marie trådte sine spor i huset.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få information omkring de seneste, nyheder, tilbud og meget andet.