Fritz Hansen

Fritz Hansen er i dag en af de mest ikoniske møbelproducenter. Historien om virksomheden starter i 1872, da møbelsnedker Fritz Hansen løser næringsbrev i København. I 1885 starter han egen virksomhed til produktion af møbler, og to år herefter starter han et værksted på Christianshavn.

Selvom han startede i det små og i ganske ydmyge lokaler, lykkedes det hurtigt Fritz Hansen at skabe sig et navn. I de første 50 år af virksomhedens historie har bygninger som Christiansborg, Universitetsbiblioteket, Københavns Rådhus og Højesteret blandt andre fået leveret møbler fra Fritz Hansen.

Et skelsættende årti

1950’erne er et yderst skelsættende årti i historien om Fritz Hansen. I 1934 blev et samarbejde med Arne Jacobsen indledt, men det var først i 1950’erne, at det store gennembrud kom. Her skabte Arne Jacobsen nemlig stolen Myren, som siden er blevet et dansk designikon. 

I de efterfølgende år følger Serie 7-stolen, mens de klassiske stilikoner som Ægget og Svanen ligeledes finder vej til Fritz Hansens produktportefølje.

Oplev Fritz Hansens ikoner

I dag består Fritz Hansen af to overordnede kollektioner. 

Den klassiske med ovennævnte møbelikoner og så den nutidige kollektion, som indeholder nyere møbler fra nogle af nutidens internationalt anerkendte designere.

Du kan opleve møbler fra begge kollektioner i Vodskov Bolighus, hvor vi vil glæde os til at vise Fritz Hansens univers frem for dig.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få information omkring de seneste, nyheder, tilbud og meget andet.