Fredericia Furniture

1911 er året hvor det, der i dag er kendt som Fredericia Furniture, blev startet under navnet Fredericia Stolefabrik.

I 1955 tog det for alvor fart for virksomheden, da den unge indretningsarkitekt og forretningsmand Andreas Graversen overtog Fredericia Furniture. Han havde én betingelse for købet, og det var, at Børge Mogensen blev den eneste arkitekt. 

Fredericia og Børge Mogensen

Andreas Graversens overtagelse af Fredericia var starten på mere end blot et professionelt partnerskab med Børge Mogensen. Gennem årene udviklede de to mænd et stærkt venskab drevet af et fælles ønske om at skabe enkle og funktionelle møbler, der var bygget til at holde i mange år – både æstetisk og fysisk. Den fælles passion førte ofte til temperamentsfulde sammenstød mellem den påholdende forretningsmand og den ambitiøse designer, men altid baseret på en dyb gensidig respekt.

I sin tid som husarkitekt hos Fredericia Furniture fra 1955 og frem til hans alt for tidlige død i 1972 nåede Børge Mogensen at tegne nogle af sine mest anerkendte designklassikere og en lang række mindre kollektioner, der i dag er eftertragtede på auktioner – ikke som samleobjekter, men til brug i hverdagen – præcis som Børge Mogensen selv ville have ønsket det.

Oplev Fredericias ikoner i Vodskov

Vi har altid et stort udvalg af Fredericia Furniture i Vodskov Bolighus.

For øjeblikket kan du se, opleve og mærke ånden fra nogle af de største designere gennem tiden ved at sætte dig i Ox Chair, slænge dig i vores forskellige Delphi-sofaer eller Corona-stolen.

Kom forbi Vodskov Bolighus til råd og vejledning.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få information omkring de seneste, nyheder, tilbud og meget andet.