Ønskes mere information?

/
/
VL Studio Væg

VL Studio Væg

Louis Poulsen

VL Studio-familien har sine rødder i en lampe designet af arkitekt Vilhelm Lauritzen til DR’s gamle radiohus i København i 1940’erne. Navnet ‘Studio’ blev valgt, fordi nogle af lamperne blev brugt uden for studierne til – med enten rødt eller grønt lys – at angive, om der var en optagelse i gang.

Vilhelm Lauritzen var arkitekten bag funkisbygningen Radiohuset, som blev indviet i 1945. Radiohuset er et ‘gesamtkunstwerk’ – som de fleste af Lauritzens bygninger – hvilket betyder, at han designede alle interiører og detaljer i bygningen til projektet.

Ved udviklingen af Radiohuset designede Lauritzen en bred kollektion af lamper i tæt samarbejde med Louis Poulsen. Til dette projekt skabte Lauritzen Studio lampen, VL 38 Bord, Radiohus Pendel (VL45) og VL Ring Crown. Louis Poulsen startede med at producere lamperne i 1940’erne. De blev dog alle senere taget ud af produktion. VL45 (Radiohus Pendel) og bordlampen VL38 (bordlampe, som oprindeligt blev designet som en del af bygningens interiør) blev relanceret i 2016, VL Ring Crown i 2019 og senest VL Studio lampen i 2022.

VL Studio lampen er nært beslægtet med Radiohus Pendel; begge skaber et diffust lys gennem det opale glas, som giver en behagelig belysning omkring lampen. VL Studio Væg, der er tro mod de originale materialer og designs, men har en række mindre modifikationer, blev relanceret i 2022.

Den er lavet af poleret messing, der er let børstet, og har blankt, hvidt, mundblæst, opalt trelagsglas. VL Studio Væg fås også i en ny, mat, sort version med et mere grafisk og enkelt udtryk i forhold til versionen i poleret messing, der har et blødere og varmere look. VL Studio Væg tilfører et moderne touch og en varm stemning til ethvert interiør med sin enkle æstetik og sine eksklusive materialer.

Yderligere information
Brands

Designere