Ønskes mere information?

/
/
Vægsofaen

Vægsofaen

House of Finn Juhl

Finn Juhl brugte denne sofa i flere af sine kendte indretninger. Blandt andet i Villa Aubertin på Lolland, som han tegnede i 1952, og i Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum i Trondheim i Norge, hvor han fik til opgave at indrette et udstillingsrum med moderne møbler og kunsthåndværk, der repræsenterede interiørstilen i 1952.

Finn Juhls overpolstrede møbler fra 1940’erne og 1950’ernes begyndelse er dybt originale. Ingen andre designere gik så radikalt til værks og udtrykte tidens moderne skulpturelle formsprog i en møbelkunst, med en næsten fuldkommen surrealistisk sansning.

Vægsofaen fra 1950 er ikke bare et godt eksempel på Finn Juhls inspiration fra den moderne frie kunst, men også på hans lyst til at ophæve tyngdekraften og skabe bevægelse. Den asymmetriske overpolstrede ryg svæver, nærmest som en René Magritte-agtig sky, hen over det ligeledes svævende sæde, båret og bundet sammen af et næsten usynligt stel. Den særlige udformning af ryggen er tilpasset den menneskelige krop og gør det muligt at sidde eller ligge bekvemt på flere måder.

Sofaen leveres med håndsyet polsterarbejde i stof. Stellet, der består af pulverlakerede stålrør i lys grå, monteres til væggen – heraf sofaens navn.

Yderligere information
Brands

Designere