Ønskes mere information?

/
/
Ufarvet Cirkeltæppe

Ufarvet Cirkeltæppe

House of Finn Juhl

Finn Juhl tegnede i 1963 en række tæppemønstre for virksomheden Vittrup Tæpper. Tæpperne kom ikke i produktion dengang, men blev lanceret af House of Finn Juhl i 2015. I dag kendes Finn Juhl tæpperne for deres karakteristiske cirkelmønster. House of Finn Juhl lancerer nu tre tæpper i naturlige, ufarvede garner i håndtuftet, loopet uld. De tre naturfarver giver et roligt og varmt modspil til Finn Juhls dristige møbler.

Finn Juhls originale tegninger af cirkelmønstrene viser forskellige farvekombinationer – nogle kulørte og markante, andre i mere neutrale farver. De ufarvede tæpper, som House of Finn Juhl nu lancerer, er alle farvemonokrome i de tre varianter; ‘Kridt’, ‘Sandsten’ og ‘Ler’. Cirkelmønstret dannes af højdeforskellen mellem den korte og lidt længere uld. Den specielle teknik kaldes Cut-Loop 3D, og giver illusionen af, at tæpperne er flerfarvede. I virkeligheden skyldes dette, at man ser garnskuddene oppefra og fra siden. Teknikken, hvor garnskuddene skifter er ikke blot elegant, men gør også tæpperne utrolig slidstærke. Tæpperne har desuden fået en skridsikker bagside, der gør, at de ligger fast på gulvet.

De tre tæpper er lavet af 100% ufarvede garner af ren, ny uld fra New Zealand. Ulden fra fårene sorteres således efter deres respektive farver, hvilket gør, at man får ensartede, men helt naturlige nuancer.

De ufarvede garner er ikke kemisk rensede, hvilket efterlader garnerne med et autentisk udtryk fra naturen og et højt indhold af lanolin. Lanolin er det naturlige fedtstof i ulden, som gør tæpperne modstandsdygtige overfor smuds og pletter.

Hans Henrik Sørensen, grundlægger af House of Finn Juhl fortæller om de nye tæpper:

“Finn Juhls tæpper er jo kendt for deres organiske cirkelmønstre, hvor nogle er utrolig sprælske i farverne og giver associationer til de svingende 60’ere. Men vi har mærket behovet for nogle tæpper, der kan danne et roligt udgangspunkt for Finn Juhls karakteristiske møbler. Cirkelmønstret dikterer ikke en rigid og stringent møblering, og de nye mere diskrete tæpper i naturfarver er meget anvendelige. Finn Juhl var selv enormt god til at balancere modig kunst og organiske møbler med naturlige materialer og farver. Da muligheden for at producere tæpperne i naturlige, ufarvede garner bød sig, vidste vi derfor, at det var helt oplagt, og samtidig helt i tråd med udviklingen på produktionsområdet, hvor vi har fokus på at minimere brugen af kemi.”

Yderligere information
Brands

Designere