Ønskes mere information?

/
/
SYSTEM CADO®

SYSTEM CADO®

dk3

Efter en succesfuld lancering af ROYAL SYSTEM® i 1948 og SYSTEM ULTRA® i 1957 videreudviklede den danske designer og møbelproducent Poul Cadovius sit reol-univers med lanceringen af SYSTEM CADO® i 1960. Design-principperne bag de tre systemer var grundlæggende de samme. Men hvor ROYAL SYSTEM® og SYSTEM ULTRA® udelukkende blev lavet med væghængte lister, gik Poul Cadovius skridtet videre med SYSTEM CADO®, som også blev introduceret på store træpaneler, der fyldte hele væggen. Systemet inkluderede både borde, sofaer og sågar en seng, og grundtankerne bag det væghængte reol-koncept om at flytte hele møblementet fra gulvet til væggen blev dermed fuldendt med SYSTEM CADO®.

Poul Cadovius havde et helt specielt forhold til SYSTEM CADO®, og anså det selv som et af sine mest eksklusive og vellykkede designs. Og kigger man på systemets mange fine detaljer, forstår man godt hvorfor. Den let skrånende kantprofil indrammer modulerne på smukkeste vis og giver en lethed og elegance, der gør designet til noget helt specielt. Med ønsket om at give det eksklusive design nyt liv, lancerer dk3 nu skabs- og skuffekomponenterne som frithængende moduler, der kan monteres på væggen helt uafhængig af lister og synlige ophæng. Modulerne laves individuelt, enten med skuffer eller skydedøre i træ eller glas. Endvidere fås også et modul med klap, der kan fungere som barskab eller skrivepult, og med mulighed for montering af en smuk sekretærindsats med seks små fingertappede skuffer og rum til papirer og konvolutter.

De mange forskellige moduler giver utallige muligheder og kan hænges op enten enkeltvis eller kombineres som skænk helt efter ønske og behov. Systemet fås i eg eller valnød, og så introduceres flere af modulerne med en smuk håndflettede finér front, som også reintroduceres på ROYAL SYSTEM®, og som netop var en del af det originale ROYAL SYSTEM® sortiment allerede i starten af halvtredserne.

 

Mål (B x D x H)

Skabsmodul m/ 2 tryklåger: 80 x 38 x 42,4 cm (låger med glat eller flettet front)

Skabsmodul m/ 2 skydelåger: 80 x 38 x 42,4 cm (låger kan fås i træ eller glas)

Skuffemodul m/ 3 skuffer: 80 x 38 x 42,4 cm

Modul m/ skrivebord/bar klap: 80 x 38 x 42,4 cm (klap med glat eller flettet front)

Modul m/ skrivebord/bar klap og for-monteret sekretærindsats: 80 x 38 x 42,4 cm

(klap med glat eller flettet front)

Materialer

Eg eller valnød

Skuffer og skuffer til sekretærindsats: massivtræ

Moduler, skydelåger og sekretærindsats: fineret MDF

Overfladebehandling

Olie, sæbe eller mat lak

Yderligere information
Brands

Designere