Ønskes mere information?

/
/
Søborg

Søborg

Fredericia Furniture

Søborg er et moderne design, der bygger bro mellem kontraster: Mellem industrielle og håndværkbaserede motiver, mellem egenskaberne i massivt træ, finer og stål, og mellem et solidt og let udtryk. Alt efter beskuerens vinkel, er Søborg-stolene spinkle eller fyldige i deres fremtoning.

I 1948 deltog Børge Mogensen i MoMa’s internationale designkonkurrence “Low-Cost Furniture” sammen med sin ven Hans J. Wegner. Inspireret af udstillingens mange finerede træmøbler, udførte Mogensen sine første eksperimenter i formspændt finer.

Mogensen præsenterede den første prototype til Søborg-stolen i 1950. Hans intention var at skabe en skalstol, som kunne produceres med tidens nye teknikker. Den afrundede trapezform i sæde og ryg, der er fremstillet i formspændt finer, og det mere traditionelle stel i massiv træ viser, hvordan Mogensen kombinerede kontakten med den internationale modernisme med sin danske designidentitet.

I 1952 udvidede Børge Mogensen Søborg-serien med en version på stålstel. Arbejdet med stål står som en undtagelse i Mogensens produktion, men bearbejdningen af stålet er typisk Mogensen: Ved at gøre benene let koniske bruger Mogensen motiver fra snedkertraditionen i stålet. Søborg-stolene har derfor et udtryk, der både er industrielt og håndværkspræget.

Mogensens kongstanke var, at møbler skal invitere til fri livsudfoldelse. Det ses i Søborg-stolene, der med et diskret design, en stabil konstruktion og gavmilde proportioner indbyder til mange timers brug i restauranter, arbejdspladser, private hjem eller ethvert socialt rum.

Yderligere information
Brands

Designere