Ønskes mere information?

/
/
Skænk

Skænk

House of Finn Juhl

Efter Finn Juhls introduktion til den amerikanske designscene omkring 1950, blev han ny-inspireret af sine amerikanske kollegers enkle design, især Charles Eames. Efter i flere år at have sværget til træet som sit fortrukne materiale til møbler, begyndte han nu at bruge mere stål.

Den nye enkelhed i Finn Juhls design med de lige linjeforløb slog igennem i hans design af skriveborde, spiseborde, sofaborde, bænke, skænke og sofaer for firmaet Bovirke på Frederiksberg. Møblerne, der blev fremstillet med malet og bruneret stålrørsstel og afsluttet med trætæer, blev Finn Juhls svar på den kritik, der rejstes mod hans eksklusivitet og hans særlige udtryk, som var inspireret af den frie og skulpturelle kunst.

Finn Juhls enkle og smukke skænk fra 1955 kombinerer eksklusive træsorter med farver fra Goethes farvecirkel. Skænken leveres med fineret korpus i teak, eg, valnød eller Oregon pine og med skydelåger i finér eller malet hvid/gul eller hvid/blå. Stellet fås i bruneret stål eller malet sort, orange eller lys blå. Derudover fås skænken med eller uden seks skuffer i en varm eller kold farveskala.

Brands

Designere