Ønskes mere information?

/
/
Poet Sofa

Poet Sofa

House of Finn Juhl

Den lille topersoners sofa blev vist på Snedkerlaugsudstillingen i 1941, og bør betragtes som en videreudvikling fra Pelikanstolen, som blev vist frem året før. Polstringen er, efter tidens forhold, særdeles slank, og følger Finn Juhls idé om at skabe gode funktionelle møbler, som kan bruges i mindre lejligheder.

Poet sofaen er også et af Finn Juhls eksperimenter, som han tegnede til sit eget hjem. På snedkerlaugsudstillingen havde Finn Juhl ophængt et par gipsrelieffer af kunstneren Sigurjón Ólafsson, der angav slægtsskabet til samtidens kunst. Sofaen er som en omfavnende krop til to personer, der sidder umådeligt godt, men også så tæt, at man let kommer til at trække på smilebåndet.

Den lille sofa fik først sit navn i 1959, da den optrådte i en populær tegneseriestribe i Politiken, skabt af Jørgen Mogensen, ved navn ”Poeten og Lillemor”. Den handlede om en ung digter, der ofte lå på netop denne sofa og reflekterede over livets tildragelser.

Poetsofaen leveres i samme udførsel som Pelikanstolen – med håndsyet betræk i stof eller læder og med ben i eg, valnød eller sortmalet.

Yderligere information
Brands

Designere