Ønskes mere information?

/
/
Panthella MINI

Panthella MINI

Louis Poulsen

Designeren og arkitekten Verner Panton (1926-1998) skabte Panthella sammen med Louis Poulsen i 1971. Pantons figurative og legende design udstråler hans store personlighed.

Uden at gå på kompromis med kvaliteten og funktionaliteten fortsatte den verdenskendte danske designer med at udvikle nye materialer til de farverige og fascinerende rum, han skabte med sit fascinerede design. Panthella skiller sig ud som et af Pantons mest betydningsfulde designikoner med sin organiske form og sit bløde lys.

Panton ønskede at skabe et lys, hvor både foden og skærmen fungerede som reflektor, samtidig med at den var designet i de organiske former, den danske designer er så kendt for. Med sit blændfri lys er Panthella et smukt eksempel på Verner Pantons fremragende sans for at skabe stemningsfuld belysning.

Panthella MINI er en mindre udgave af Verner Pantons populære Panthella bordlampe fra 1971. Panthella MINI har en metalskærm og fås i metalliseret messing, højglanskrom, sort, hvid og orange. Panthella MINIs intense orange farve er baseret på Pantons sidste udstilling i 1998 med titlen “Lys og farve”, som fandt sted på Trapholt Museum for Moderne Kunst i Kolding. Den fås desuden med en hvid, opal akrylskærm, der giver en blid og diffus belysning af omgivelserne.

Med sit blændfri lys er Panthella MINI et smukt eksempel på Verner Pantons fremragende sans for at skabe stemningsfuldt lys.

Det mindre og kompakte format på 250 mm i diameter og 335 mm i højden gør det nemt at placere lampen i vindueskarmen, i reolen, på bordet eller på andre flader med begrænset plads. Uanset materiale, farve og størrelse, om den er til gulv eller bord, fortsætter Panthella med sine glade fremtoning og bløde kurver med at løfte indretningen i private hjem, på arbejdspladser, på offentlige udstillinger, på hoteller eller cocktailbarer.

Yderligere information
Brands

Designere