Ønskes mere information?

/
/
Lille Sølvbord

Lille Sølvbord

House of Finn Juhl

House of Finn Juhl har siden 2014 haft Finn Juhls store og eksklusive Sølvbord fra 1948 i produktion. Bordet, som Finn Juhl oprindeligt tegnede både med og uden sølvplaketter, er en af hans mest eksklusive klassikere og kan blandt andet ses i Finn Juhls eget hus på Ordrupgaard Museum. Sølvbordet kendes også som “Judasbordet” på grund af de 30 plaketter (42 når bordet er forlænget) i ægte sterlingsølv.

Finn Juhl tegnede dog oprindeligt ikke kun bordet i den kendte, store version, også en mindre og særdeles praktisk version blev fremstillet, og det er denne version, der nu også tilgængelig i House of Finn Juhl kollektionen. Ligesom den større version af Sølvbordet fås bordet både med og uden sølvmønter.

Ligesom den større version af bordet, så har den mindre version af Sølvbordet en utrolig detaljegrad. Denne udfolder sig først når man kommer helt tæt på bordet. Langs kanten under bordpladen er lavet en blød hulning i træet, som man tager ved når man trækker bordpladerne fra hinanden – en sanselig detalje, der ikke umiddelbart ses med det blotte øje. Bordpladerne glider let fra hinanden, uden at benene flytter sig, ved hjælp af det specialfremstillede rigleudtræk.

Det Lille Sølvbord måler 180 x 120 cm og kan med tillægsplader forlænges til hele 290 cm. Tillægsplader medfølger altid. Bordet leveres med bordplade i valnød, eg eller linoleum samt i en kombination af bordplade i valnød og benstel i eg. Sølvversionen fremstilles dog kun ved bordpladen i valnød.

Yderligere information
Brands

Designere