Ønskes mere information?

/
/
Kunstsamlerens Bord

Kunstsamlerens Bord

House of Finn Juhl

Finn Juhl tegnede bordet til sin og snedkermester Niels Vodders stand på Snedkerlaugets Udstilling på Kunstindustrimuseet i 1948, som han navngav “Opholdsstue for en kunstsamler”. Denne stand fandt House of Finn Juhl fantastisk inspirerende og valgte derfor i forbindelse med messen Salone del Mobile i Milano at genfortolke standen og skabte “Opholdsstue for en kunstsamler anno 2018”. I den forbindelse relancerede House of Finn Juhl 48-stolen og 48-sofaen, og et halvt år senere valgte House of Finn Juhl at lancere et bord fra den velkuraterede stand fra 1948.

På trods af, at det lille bord både var en del af Finn Juhls akvareller, der viser standens opbygning – og at der findes detaljerede arbejdstegninger for bordets udformning, så er det ikke at finde på fotografierne fra udstillingen i 1948. Man kan kun gisne om, hvad det skyldes at bordet ikke kom med på udstillingen, men et kvalificeret bud er, at bordet dengang blev for avanceret og tidskrævende at lave for snedkermester Niels Vodder. Produktionen af bordet har selv i dag været en avanceret proces, hvor tolerancerne er meget små og nøjagtigheden i enhver detalje er afgørende for bordets funktionalitet.

Det lille sofa- eller sidebord i valnød, der i lukket tilstand har et enkelt grafisk udtryk, gemmer nemlig på en unik funktion. Et nærmere kig på bordet får detaljerigdommen til at udfolde sig for øjnene af en; bordets todelte topplade kan foldes ud til hver side og nedenunder, åbenbarer der sig en glasmontre – et skatkammer til samlerens små, dyrebare objekter. Når bordet er foldet ud, kan man bruge de udslåede klapper til at stille en kop kaffe eller lignende på, imens man beundrer de udvalgte objekter under glaspladen.

Bordet er udført i amerikansk valnød med massiv ramme og kanter. Pladerne er finerede, så træets smukke åretegning fortsætter ubrudt over den delte topplade. Glasset er monteret i en selvstændig ramme, ligeledes i valnød og er aftagelig. Når bordet er foldet ud, kommer ilagte messinghængsler til syne og udgør en sofistikeret detalje.

Kun fantasien sætter grænser for, hvad bordets montre anvendes til. En gammel notesbog med stor affektionsværdi, ursamlerens yndlings ure, sten og skaller fra en uforglemmelig rejse eller noget helt fjerde?

Yderligere information
Brands

Designere