Ønskes mere information?

/
/
Græshoppen

Græshoppen

House of Finn Juhl

Da Finn Juhl er 27 år designer han en helt speciel stol. Stolen, der senere fik navnet “Græshoppen”, blev i 1938 fremstillet i to eksemplarer og vist på Niels Vodders stand på Snedkerlaugsudstillingen sammen med et moderne mobilt barskab og illustrationer af elegante cocktails på væggene. Det var et dristigt og ekstravagant setup i forhold til de ellers tunge og traditionelle møbler, der blev vist på det tidspunkt. Uheldigvis viste publikum ikke interesse for den provokerende udstilling. For at Niels Vodder efterfølgende ikke skulle stå med for stort et tab, købte Finn Juhl selv de to eksemplarer, som indtil denne dag har været de eneste to eksisterende Græshoppestole.

Med Græshoppen udtrykte Finn Juhl sin kunstneriske frihed i form af et møbel. På den måde blev stolen starten på en lang række af møbeldesigns, som skulle manifestere Finn Juhl som en af vor tids allerstørste møbelkunstnere.

I modsætning til hans samtidige designkollegaer, var Finn Juhl hverken uddannet møbelsnedker eller møbeldesigner, men havde, som nævnt, studeret til bygningsarkitekt. Hans manglende viden om møbelkonstruktion var sandsynligvis medvirkende til, at hans møbler emmer af kunstnerisk frihed.

Finn Juhl var ikke begrænset af, hvad der ikke kunne lade sig gøre, og det krævede det ypperste af snedkermester Niels Vodder at realisere de ofte rudimentære tegninger. Netop Græshoppens konstruktion er på trods af stellets umiddelbare enkelthed ekstremt vanskeligt at udføre, med drilske vinkler, samlinger og komplekse former.

Græshoppen fås i eg eller valnød og polstres med læder eller tekstil.

Yderligere information
Brands

Designere