Ønskes mere information?

/
/
FH436 – Coupé Sofa

FH436 – Coupé Sofa

Carl Hansen & Søn

Den anerkendte møbelsnedker Frits Henningsen skabte Coupé Sofaen i 1936. Henningsens signatur var en boblende og smittende personlighed, kompromisløst håndværk samt en ufravigelig sans for detaljen. Med Coupé Sofaen designede han et af sine mest originale værker – en sofa, der blev reintroduceret af Carl Hansen & Søn i 2019.

Coupé Sofaen blev første gang præsenteret på Københavns Snedkerlaugs Møbeludstilling og vakte opsigt med sit unikke formsprog og velafbalancerede proportioner. Sofaens skulderhøje ryg og sidestykker, de skråtstillede bagben og de fine, indvendige armlæn fremviser Henningsens dybe forståelse for materialer og håndværk. En minutiøs opmåling af den originale sofa er udgangspunktet for genskabelsen af Frits Henningsens markante sofa.

Sofaen er bygget med samme minutiøse blik for detaljen som originalen, og dens raffinerede ydre indeholder et massivt stel i bøgetræ med polster af skum. Sædet, der er forsynet med mindre og støttende posefjedre, giver optimal komfort og tilpasser sig den enkeltes siddestilling i et imponerende og funktionelt møbel. Coupé Sofaen er fremstillet i massiv valnød eller eg og polstres med eksklusivt tekstil eller læder i en håndværksmæssigt krævende teknik. På en og samme tid er det elegante design både underspillet og opsigtsvækkende.

Yderligere information
Brands

Designere