Ønskes mere information?

/
/
Corona Chair

Corona Chair

Fredericia Furniture

Corona Chair blev oprindeligt kaldt “den flydende stol” på grund af dens lette og luftige fremtoning og dens karakteristiske, skulpturelle kvaliteter. De ellipseformede puder i ryggen, der gradvist bliver mindre og mindre, er fuldt betrukket og fastgjort på en ramme af fjederstål og mat krom.

Arkitekt og designer Poul M. Volther var tilhænger af funktionalismen . Han var både arkitekt, designer og uddannet snedker. Det var Volthers kollega, Hans J. Wegner, der opfordrede ham til at søge arbejde som designer hos FDB. Dengang under ledelse af Børge Mogensen, indtil ledelsen overgik til Volther selv i 1950. Hos FDB arbejdede Volther særligt med design, der kunne begrænse brugen af tekstiler, som var en af de store mangelvarer efter 2. Verdenskrig. Corona Chair er kulminationen på hans årelange eksperimenter med at designe møbler, der kunne minimere brugen af stof. Slutresultatet blev Volthers løsning med at skabe luft imellem rygpuderne, for på den måde at reducere brugen af materialer.

Corona Chair er uden tvivl Volthers mesterstykke. Den har medvirket i utallige film og musikvideoer og fortsætter ufortrødent sin karriere i dag. Corona Chair er en unik fusion af organiske former og strømlinede grafiske linjer. Det gør den særligt populær i virksomheder, på direktionsgange og i receptionsområder, men også i private hjem er den at finde.

Som ledsagere til lænestolen fås Corona Ottoman, en veludført skammel i et lignende design, og Corona Table, et sofabord med en cirkelrund glasplade. Både Ottoman og Table har ben af rustfrit stål og komplementerer Corona Chair på bedste vis.

Yderligere information
Brands

Designere