Ønskes mere information?

/
/
Collage 600

Collage 600

Louis Poulsen

Collage-pendlen er designet af Louise Campbell og lanceret i 2005. Den blev første gang vist på en udstilling på møbelmessen i København i 2004 sammen med Campbell-pendlen og 14 andre lampeeksperimenter, som på prototypeniveau gav forskellige bud på nye måder at fortolke lys på.

Campbell-pendlen var den første lampe, som blev sat i produktion og blandt andet på grund af den store opmærksomhed på messen, blev Collage lanceret året efter.

Louise Campbell har i sit arbejde med lys og lamper hele tiden været meget optaget af dagslyset. Intentionen med Collage-pendlen er derfor at imitere dagslyset.

Sagt af Louise Campbell: “Den mest iøjnefaldende kontrast mellem dagslys og kunstigt lys er, at naturen kun har én lyskilde, og at man aldrig ser direkte ind i lyskilden. Vores opfattelse af lys er baseret på utallige lag, som naturen har skabt, og som filtrerer og reflekterer lyset”.

Det er disse betragtninger som er integreret i designet af Campbell såvel som Collage. I Collage udvides antal af lag og mønsteret, lys og skygge bliver en mere konkret efterligning af det ukontrollerbare lys i naturen.

Brands

Designere