Ønskes mere information?

/
/
CH825 – Credenza

CH825 – Credenza

Carl Hansen & Søn

Hans J. Wegner designede CH825 i 1959 som en ud af flere skænke, der med deres rolige fremtoning og funktionelle indre mange år senere er blevet eftertragtede møbler på auktioner.

I 2014 relancerede Carl Hansen & Søn et af disse, CH825 i anledning af 100-året for Wegners fødsel. Når de to jalousilåger på Wegner skænken CH825 skydes til hver sin side og glider om bag den indvendige bagklædning, gøres skænkens indre fuldt tilgængeligt.

Er skænken derimod lukket, udgør lågerne en rolig, sammenhængende finerflade med lodret åretegning. Som greb ses et stykke lodretstillet træ fastgjort til lågens lodrette massive forkant gennem en tynd, firkantet stålplade. Wegner skænkens indre er forsynet med en kombination af hylder og udtræksbakker, der som udgangspunkt giver god og varieret plads til opbevaring. Disse er fordelt på tre rum, hvoraf de to yderste er med hver to hylder og den midterste med fire udtræksbakker. Hyldernes placering kan man selv ændre efter behov.

Skænken kan enten vælges med runde ben i massivt træ, der passer til de fleste af Wegners stole og borde, eller med understel af bukket fladstål svarende til dem, som er anvendt i hans CH100-serie.

Yderligere information
Brands

Designere