Ønskes mere information?

/
/
CH46

CH46

Carl Hansen & Søn

Hans J. Wegners CH46 stol er en enkel og funktionel, men samtidig også elegant stol. Man fornemmer, at Wegner kunne være inspireret af Sydeuropas og den amerikanske shakerbevægelses enkle stole, men også at han personligt har bearbejdet inspirationen.

Ergonomien var et afgørende punkt for Wegner. Proportioner og hældninger i stolen blev derfor fastlagt, så de passede bedst muligt til menneskekroppen. Valget af de buede bagben spiller en vigtig rolle i stolens konstruktion, da den bagudrettede bøjning for oven sikrer en passende hældning på ryggens tremmer, mens den tilsvarende for neden sørger for, at stolen ikke vælter bagover.

Sædet har flet af papirgarn, og ryglænets to tremmer er lamineret op af tre tykkelser, som er spændt i en blød bue. Armlænet starter i front med samme runding som forbenet, men får på sin vej bagud en let stigende bue mod bagbenet, for her at blive fastgjort med en solid samling mellem ryggens to tremmer. Ben og armlæn har oversider med en let hvælvet flade. Det behagelige armlæn, den gode rygstøtte og det håndflettede sæde i papirgarn gør CH46 komfortabel, og med sit tidløse design er den derfor velegnet til f.eks. spisestuer, mødelokaler og venteværelser.

Da Carl Hansen & Søn i 1966 skulle i gang med CH46, gav Wegner dem også tegningen til en stol uden armlæn, modelnummer CH47. Begge stole er i familie med Wegners loungestol, modelnummer CH44, fra 1965.

Yderligere information
Brands

Designere