Bovirke Bord
House of Finn Juhl
Bordet, som House of Finn Juhl i dag har fået særlig tilladelse til at navngive Bovirke-bordet, blev præsenteret på boligudstillingen ”Nyt hjem” i Forum på Frederiksberg 1948.
Bordet var en del af Bovirkes stand, som helt igennem var udført af Finn Juhl. Ejeren af Bovirke Poul H. Lund var den første, der så mulighederne i at producere Finn Juhls møbler på en mere industriel basis. Lette kvalitetsmøbler, som var tilpasset tidens moderne livsstil, men med et særligt formsprog. På udstillingen kunne man også finde 46-stolen, Øjebordet og 46-sofaen, som alle er i produktion hos House of Finn Juhl. Finn Juhl, som også var en glimrende udstillingsarkitekt, malede forinden en smuk akvarel over standplanen.
Som altid havde Finn Juhl en evne til at få det funktionelle og det æstetiske til at gå op i en højere enhed, hvilket i særdeleshed også gør sig gældende ved dette enkle og elegante udtræksbord. Den bølgeformede sarg tillader, at man ugeneret kan sidde ved bordet uden at mærke sargen. Bordet er samtidig utrolig praktisk tænkt, fordi pladerne kan opbevares i selve bordet, og man derved ikke har brug for at finde plads til dem andetsteds. Når pladerne skal anvendes, trækkes den todelte bordplade i en let glidende bevægelse fra det faste stel.
Den elegante buede sarg henviser også til Finn Juhls øvrige designs, og bordet passer perfekt sammen med eksempelvis 46-stolen og Karmstolen med deres organiske former. Et af Finn Juhls mange karakteristiske designgreb var at kombinere to træsorter i ét og samme møbel, for derved at skille elementerne ad og opnå en visuel lethed. Det er op til den enkelte, om man foretrækker bordet i én træsort, men House of Finn Juhl giver mulighed for, at man, som Finn Juhl selv, kan vælge selve bordpladen i valnød og stellet i eg.
Bordet produceres i massivt træ og pladerne fås enten i massivt træ eller finér. Uden plader kan der sidde 4-6 personer ved bordet, imens der med to plader i kan sidde op til 10 personer. Bordet, der også leveres som et fast bord uden udtræk, produceres på House of Finn Juhls eget værksted i Ringkøbing.
Brands | |
---|---|
Designere |