Ønskes mere information?

/
/
Baker Sofa

Baker Sofa

House of Finn Juhl

Den daværende kunstsamler og direktør for designafdelingen hos Museum of Modern Art i New York, Edgar Kaufmann Jr., introducerede Finn Juhl til den amerikanske designscene. Under en rejse til Danmark var han blevet så fascineret af Finn Juhls kunstneriske formsprog, at han inviterede ham til USA.

I 1949 skrev Kaufmann Jr. en artikel om Finn Juhl i magasinet Interiors. Artiklen medførte en henvendelse fra Mr. Hollis Baker, en møbelfabrikant i Michigan, der spurgte Finn Juhl, om han ville tegne en moderne møbelkollektion for ham. Dette blev optakten til Danish Modern og et sandt eksporteventyr for dansk design i USA.

Den skulpturelle Baker Sofa, med den todelte ryg, blev det første Finn Juhl-møbel produceret af Baker Furniture. I 2001 endte samarbejdet, da Finn Juhls enke Hanne Wilhelm Hansen overlod enerettighederne til os.

Baker Sofaen er mesterligt udført med et organisk formet træstel i eg eller valnød. Polstringen er rent håndarbejde i stof eller læder, med springindlæg i den løse sædehynde, der giver maksimal komfort og holdbarhed.

Brands

Designere