Ønskes mere information?

/
/
53 Stolen

53 Stolen

House of Finn Juhl

FJ 53 er et ekstravagant møbel, der integrerer træstolens lethed og elegance i et polstret korpus, der griber kroppen med en gedigen komfort. Finn Juhls karakteristiske designgreb med at adskille det bærende fra det bårne er også praktiseret i FJ 53, omend mere sofistikeret end tidligere, hvilket giver møblet elegance. Bagbenene, der er helt friholdte fra polstringen, kommer stræbende op fra gulvet – og i en ubrudt bevægelse ændrer de retning og breder sig ud i et organisk formet armlæn af nærmest dyrisk karakter. Svævende smyger armlænet sig over polstringen og ender i en let opadstræbende blød spids, som man naturligt søger mod at røre ved.

De delikate formmæssige overgange fra det afrundede til det skarpt definerede, stimulerer sanserne samtidig med at træets årer tegner en smuk struktur. Det er en sanselig eksplosion, men samtidig opfylder Finn Juhl, som altid, et praktisk og funktionelt dogme, der giver alle formerne funktion og mening, og som forkæler brugeren med ødsel komfort som fra en svunden tid.

Oprindeligt tegnede Finn Juhl 53-serien til snedkermester Niels Vodder i 1953 og serien blev præsenteret på Kjøbenhavns Snedkerlaugs årlige udstilling samme år.

Yderligere information
Brands

Designere