Ønskes mere information?

/
/
53 Sofa

53 Sofa

FJ 53 er et ekstravagant møbel, der integrerer træstolens lethed og elegance i et polstret korpus, der griber kroppen med en gedigen komfort. Finn Juhls karakteristiske designgreb med at adskille det bærende fra det bårne er også praktiseret i FJ 53, omend mere sofistikeret end tidligere, hvilket giver møblet elegance. Bagbenene, der er helt friholdte fra polstringen, kommer stræbende op fra gulvet – og i en ubrudt bevægelse ændrer de retning og breder sig ud i et organisk formet armlæn af nærmest dyrisk karakter. Svævende smyger armlænet sig over polstringen og ender i en let opadstræbende blød spids, som man naturligt søger mod at røre ved.

De delikate formmæssige overgange fra det afrundede til det skarpt definerede, stimulerer sanserne samtidig med at træets årer tegner en smuk struktur. Det er en sanselig eksplosion, men samtidig opfylder Finn Juhl, som altid, et praktisk og funktionelt dogme, der giver alle formerne funktion og mening, og som forkæler brugeren med ødsel komfort som fra en svunden tid.

Oprindeligt tegnede Finn Juhl 53-serien til snedkermester Niels Vodder i 1953 og serien blev præsenteret på Kjøbenhavns Snedkerlaugs årlige udstilling samme år.

FJ 53 har altid været en af Finn Juhls mest populære og efterstræbte møbler og blev oprindelig produceret i teak og palisander, som ikke anvendes i dag. Disse vintagemøbler opnår i dag særdeles høje priser på auktioner over hele verden.

House of Finn Juhl relancerer både FJ 53 lænestolen og 2-personers sofaen med det bølgede sæde. Begge fås i amerikansk valnød eller europæisk eg og træstellet er produceret i Japan. Polstringen, der er unikt håndarbejde udført i Ringkøbing, fås i stof eller læder. Stolen relanceres med en valgfri løs sædepude, som kun er set på Finn Juhls egen smukke akvarel af stolen fra 1953. Hvorfor puden aldrig er blevet lavet, vides ikke, men Finn Juhls originale idé kompletterer stolen og så har man, på sædvanlig Finn Juhlsk manér, muligheden for at polstre puden i en anden farve end resten af møblet.

Både lænestolen og sofaen er rumlige og indbyder bare til, at man sætter sig i dem. De fremstår samtidig lette i udtrykket og er smukke fra alle vinkler. Derfor egner de sig særdeles godt til en fritstående møblering af såvel dagligstuen hjemme i privaten som til loungeområder i hoteller og virksomheder.