Ønskes mere information?

/
/
1788 Lænestol

1788 Lænestol

Fredericia Furniture

Børge Mogensen og Hans J. Wegner var gode venner – begge født i 1914. De to store danske designere samarbejdede også professionelt på en række udstillinger. En af dem var Snedkerlaugets Møbeludstilling 1945, hvor Mogensen og Wegner gav et bud på fremtidens lejlighed.

Det centrale rum på Mogensen og Wegners stand var opholdstuen, hvor de sammen præsenterede en ny vision for lette og funktionelle sofamøbler. Især Tremmesofaen og den tilhørende lænestol tiltrak sig stor opmærksomhed. Alligevel blev møblerne anset for at være for sofistikerede til den nøjsomme kultur i Danmark kort efter Anden Verdenskrig. Derfor kom Tremmesofaen først i produktion i 1963. I 1974 re-designede Wegner sin lænestol 1788 til det nuværende design.

Tremmesofaen er i dag et af de mest kendte møbler fra Børge Mogensens hånd. Med sofaen kombinerer Mogensen den engelske daybed, den franske chaiselong til en helt ny sofatype, hvor gavlen kan slås ned i flere vinkler ved hjælp af de karakteristiske lædersnører.

Lænestolen 1788 er et eksempel på Wegners skulpturelle talent, med en smuk profilering i armlænet. Wegner var dybt optaget af ergonomiske forhold, og tremmestolen er både visuelt elegant og yderst komfortabel.

Fælles for Tremmesofaen og 1788 er den frie trækonstruktion, der er blottet fra alle vinkler – selv hynderne er fastgjort med synlige læderstroppe. Arbejdet med synlige samlinger og massiv træ er typisk for både Mogensen og Wegner, og med kollektionen byggede de videre på deres tidligere arbejder med Windsorstole.

Yderligere information
Brands

Designere

,