Wegners sidste spisebordsstol – historien om pp68/pp58

pp68

Hans J. Wegner tegnede gennem årene en masse spisebordsstole. pp68/pp58 blev den sidste.

Han er blevet kaldt Stolens Mester, og det er ikke uden grund. Hans J. Wegner har lagt pen til mange af de ikoniske spisebordsstole, som i dag står rundt omkring i mange danske og udenlandske hjem.

Wegners første kontakt til PP Møbler opstod, da der faktisk ikke var noget, som hed PP Møbler. Dengang var firmaet nemlig underleverandør til andre møbelproducenter. Man havde produceret et stel til en lænestol, og Wegner kom for at inspicere arbejdet. Stellet skulle senere blive til den ikoniske Bamsestol. Ved besøget stillede Wegner spørgsmålstegn ved, om det var nødvendigt at lægge så meget arbejde i et stel, der alligevel skulle polstres.

PP Møblers stifter – Ejnar Pedersen – sagde bestemt til Wegner, at snedkerne havde brug for at være stolte over det arbejde, de lavede, og at man desuden kun producerede førsteklasses kvalitet. Det var sød musik i Wegners øre, og det lagde fundamentet for et fremtidigt samarbejde.

Venskab blev til samarbejde

Gennem 50’erne og 60’erne udviklede Ejnar Pedersen og Hans J. Wegner et tæt venskab. I slutningen af 60’erne kom Wegner så med et tilbud til Ejnar om et mere forpligtende samarbejde, og han overbeviste Ejnar om at starte med at producere og sælge møbler i eget navn. PP Møbler blev født. Wegner tegnede logoet for PP Møbler, og i de efterfølgende år tog han sig også af alt markedsføringsmateriale for virksomheden.

I løbet af årene tegnede Wegner mange forskellige møbler for PP Møbler, som også fik rettighederne til en række designs, som han havde tegnet i de foregående år.

The Final Chair

Wegner havde tegnet enormt mange spisebordsstole, da han i 1987 lagde pen til den sidste spisebordsstol i hans imponerende portefølje.

Alle erfaringerne fra de foregående stole kom til udtryk i pp68/pp58. Wegner ønskede at lave en stol, der var ergonomisk god, komfortabel, praktisk, stærk og desuden tilgængelig for en bred skare af købere.

Man må sige, at det lykkedes for den gode Wegner, og hans sidste spisebordsstol står tilbage som et ikonisk design.

pp68 er med fletsæde, mens pp58 er med polstret sæde.

Hvis du vil have mere info om pp68/pp58, er du mere end velkommen til at kontakte os. Vi har en markant PP-udstilling i Vodskov Bolighus, da vi er en af få forhandlere, der har fuldt sortiment fra PP Møbler.

I videoen her kan du blive klogere på det håndværk, der ligger i at producere stolen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få information omkring de seneste, nyheder, tilbud og meget andet.