Tapasbrætter, varme til Gelsted og en alternativ tilgang til lærlinge

Hos Carl Hansen & Søn har de iværksat flere forskellige tiltag i forsøget på at blive mere bæredygtige. For det første forsøger de i vid udstrækning at anvende FSC-certificeret træ til produktionen af møbler. De arbejder desuden ud fra holdningen om, at træ er en yderst værdifuld resurse, hvorfor hver en lille del af træet skal anvendes.

Ovenstående figur viser, hvordan Carl Hansen & Søn arbejder med træet i et bæredygtigt perspektiv. Først anvendes træet naturligvis til at producere møblet. Herefter anvendes så stor en del som muligt til at lave forskelligt tilbehør som for eksempel tapasbrætter.

Træaffaldet og savsmuldet fra produktionen bliver brugt til at give varme til Gelsteds indbyggere. Det anvendes nemlig som brændsel på fjernvarmeværket i byen, hvor Carl Hansen & Søn holder til. Fjernvarmeværket leverer varme til virksomhedens produktionsanlæg og til mere end 400 lokale boliger.

En alternativ tilgang til lærlinge

Som verden er skruet sammen i dag, kan alting næsten kun gå for langsomt. Der skal fart over feltet, og vi skal helst skrue op på alle de knapper, som vi nu kan skrue på.

I forhold til lærlinge har Carl Hansen & Søn besluttet sig for at skrue ned i stedet. De vil ikke haste lærlinge igennem.

Virksomheden forklarer selv om tiltaget “The Lab”:

I 2019 introducerede vi vores mentorstyrede program The Lab som supplement til den tid, lærlinge bruger på at tilegne sig færdigheder på produktionsgulvet. The Lab gør det muligt at lære i et langsommere, mindre produktionsfokuseret tempo, og lærlingene har mulighed for at stille spørgsmål, studere specifikke færdigheder og værktøjer og samarbejde med deres mentorer og kolleger om at udvikle færdigheder med samarbejde og problemløsning i centrum. Med vores lærlingeprogram kan vi både bevare vores designikoner og investere i fremtidens dygtige håndværk.

The Lab er en anden måde at tænke bæredygtighed på. Hos Carl Hansen & Søn er man klar over, at det er en forudsætning, at man udvikler dygtige håndværkere, hvis man vil fortsætte med at producere de designikoner, som virksomheden har stået bag gennem flere årtier.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få information omkring de seneste, nyheder, tilbud og meget andet.