Queen Chair – Wegners feminine partner til Ox Chair

En stol er først færdig i det øjeblik, at nogen sætter sig i den.

Således sagde Hans J. Wegner, og det var et mantra, som han altid arbejdede ud fra, når han tegnede stole.

Tankegangen ser vi bedst eksemplificeret ved Ox Chair, som var forgængeren til Queen Chair. Stolen var nemlig kun i produktion i få år, da polstringen var meget krævende, hvorfor designet blev betragtet som værende forud for sin tid.

Stolen blev oprindeligt lanceret i 1960 og blev produceret særligt per bestilling. På det tidspunkt blev den polstret med uld, men på grund af det krævende arbejde med polstring blev produktionen af stolen stoppet.

Årene gik, og næsten tre årtier senere – i 1989 – tog Wegner kontakt til Erik Jørgensen, som var kendt vidt og bredt for sine sublime polstringsevner. Erik Jørgensen svigtede ikke og efter et besøg hos den italienske dækfabrikant Pirelli, fandt han på at polstre stolen med skumgummi.

Den smukke stol blev relanceret

Herefter relancerede Wegner stolen på Milan Furniture Fair, hvor den blev hyldet for sit dramatiske udtryk. Herefter – og lige siden – blev den betragtet som en sand designklassiker.

Ox Chair er en meget maskulin stol, og Wegner tænkte tilsyneladende, at der skulles bruges en feminin partner, hvorfor han tegnede den majestætiske Queen Chair. De to stole har mange fællestræk, men er alligevel forskellige.

Samme forkromede stålstel og samme højde.

Mens Ox Chair omslutter dig, når du sætter dig i den, giver Queen Chair en mere rolig tilstedeværelse. Queen Chair betragtes som en af Wegners mest elegante lænestole, og den er vidt og bredt beundret for sin sofistikerede konstruktion og skulpturelle æstetik.

Som et perfekt punktum til Wegners to ikoniske lænestole, findes Wegner Ox Ottoman. Den minder om Ox Chair og Queen Chair og er understøttet af et forkromet stålstel, perfekt til afslapning.

Kampagne på Queen Chair

Netop nu kan du spare over 25 procent på Queen Chair. Du kan vælge den i tekstilerne Clay 12 eller Hallingdal 110 med læderkeder i enten brun eller sort.

I Vodskov Bolighus har vi stolen udstillet i Hallingdal med brune læderkeder.

Prisen på stolen – med kampagne – er 34.995,-.

Kontakt os her for mere info.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få information omkring de seneste, nyheder, tilbud og meget andet.