Mogens Lassens lysestage i ny udgave – byd velkommen til Kubus 8 RAW

by Lassen kommer nu med en limiteret udgave af den populære Kubus-lysestage. Byd velkommen til Kubus 8 RAW.

Med en skarp sans for moderne funktionalisme designede Mogens Lassen den ikoniske Kubus 8 lysestage i 1962. Kubus var i starten et designobjekt, der kun blev delt med familie, gode venner og arkitektkollegaer. Ofte blev den anvendt som gave, når Mogens Lassen skulle glæde en god ven eller et familiemedlem.

I 2022 er det altså 60 år siden, at Mogens Lassen designede den originale Kubus 8. Det fejrer by Lassen nu ved at lancere en limited edition, som de har valgt at kalde for Kubus 8 RAW. Som en vaskeægte hyldest til designet, er RAW en identisk version af den orginale Kubus 8 stage.

Præcis som den originale, er RAW helt rå og ubehandlet og får dermed lov til at patinere naturligt over tid. Stagen udvikler sig dermed helt individuelt afhængig af svejsninger, materialets beskaffenhed og hvor meget luftfugtighed, den udsættes for.

Et perfektionistisk design

Mogens Lassen var perfektionist og brugte meget af sin tid på at finde frem til en dimension, en form og et størrelsesforhold, der var så tæt på det perfekte, som man i hans øjne, kunne komme. Han ville udfordre materialet og skabe harmoni for øjet.

I lang tid var det kun selve rammen, der havde fundet sin endelige form, men han kunne ikke finde ud af, hvad den kunne bruges til. En dag kom en ven forbi og sagde: “Hvis ikke du kan finde på andet, så kan du altid bruge den som en lysestage”. Derefter påførte han lyseholdere i sin egen karakterisktiske rendyrkede form og i dag har stagen fået status som et internationalt designikon.

Det stringente størrelsesforhold stagen er udviklet efter, skaber relation mellem alle kubustager, bowls og vaser i serien. Derfor skabes der stadig en harmonisk sammenhæng uanset hvilke – og hvor mange – versioner du sætter sammen.

Kubus fremstilles i hånden på by Lassens fabrik i Holstebro. Kubus 8 RAW fremstilles i 1000 eksemplarer. Alle er nummereret og med indgravering i både stage og medfølgende base.

Vil du sikre dig din limiterede Kubus-lysestage? Så kontakt os nu.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få information omkring de seneste, nyheder, tilbud og meget andet.