Magnus Olesen-produkter designes til at blive skilt ad

Bæredygtighed er blevet et af de største emner i samfundsdebatten, og derfor er det også blevet et taknemmeligt emne at promovere, uden man egentlig har lagt ret mange kræfter i det.

Sådan er det ikke hos Magnus Olesen A/S. Her er det ikke bare varm luft, når de fortæller, at de altid har bæredygtigheden i baghovedet, når de producerer møbler. Det er faktisk et perspektiv, der er strømlinet gennem hele virksomheden. Og det kan du blive meget klogere på ved at læse videre her.

FSC-certificeret træ bliver forvandlet til designmøbler på dansk fabrik

Magnus Olesen har siden 1937 fokuseret på produkternes høje kvalitet og lange levetid. Og det har været fra fabrikken i Nordjylland. Hele vejen igennem.

Siden 2016 har Magnus Olesen A/S været FSC-certificeret (FSC®C131817). I en FSC-skov bruges der ikke mere træ, end skoven kan reproducere. Samtidigt er FSC en garanti for, at dyre- og planteliv er beskyttet, og at folk, der arbejder i skoven, er garanteret uddannelse, sikkerhedsudstyr og en rimelig løn. Forest Stewardship Council® (FSC) er en internationalt non-profit mærkningsordning for bæredygtigt træ.

Design for disassembly og take back

Det er helt essentielt for Magnus Olesen A/S, at produkterne får så lang en levetid som overhovedet muligt. Derfor arbejder de indædt med cirkulær økonomi, og det viser sig i to konkrete koncepter: Design for disassembly og take back. Fælles for begge koncepter er det, at produkterne nemt skal kunne opgraderes og genbruges.

De nyeste produkter fra Magnus Olesen skal udvikles under konceptet “Design for Disassembly”. Det går i bund og grund ud på, at møblerne skal være samlet i nogle komponenter, som nemt skal kunne adskilles og udskiftes ved behov. Det giver den fordel, at produktet let kan repareres, hvis der bare er én af delene, der trænger til udskiftning.

Videre er der en æstetisk fordel at hente ved konceptet. Hvis vi kigger på Magnus Olesens Ø Chair, kan du vælge ryg, sæde eller stel i en moderigtig farve uden at være bange for at fortryde valget. Du kan nemlig let ændre dit valg, hvis du på et tidspunkt fortryder.

Målet med take back er i samme boldgade. Her handler det om at reducere materialeforbruget gennem opgradering, genbrug og “no waste”. Det viser sig for eksempel i, at de slidte dele ikke bare bliver smidt væk, men genbrugt i processen om at skabe nye produkter.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få information omkring de seneste, nyheder, tilbud og meget andet.