Hos Mogens Hansen såede de blomster og fik honning i bytte

“Mange bække små”. Sådan starter et populært ordsprog, og det tænkte de også hos Mogens Hansen. Derfor valgte de i foråret 2021 at fræse græsarealet foran fabrikken op. 6.000 kvadratmeter plæne blev vendt rundt, og så var der gjort klar til at blive sået blomster til en spritny blomstermark i stedet.

Der blev blandt andet sået “nordisk blomstereng”, “vådområde”, “bi- og sommerfugle-blanding”, “sommerblomster”, “urtemix” og alt muligt andet godt.

Og det viste sig hurtigt, at det faktisk havde en effekt. Ikke mindst for blomster, bier og sommerfugle, som sværmer omkring fabrikken i Hasselager. Men det har faktisk også haft en positiv effekt på de ansatte, som har deres daglige gang på fabrikken. Før var græsarealerne et areal, der aldrig blev brugt til noget. En grøn ørken.

I dag forholder det sig helt anderledes. De ansatte nyder at komme ud i den blomstrende og livlige mark for at indtage deres frokost eller bare for at nyde naturen i deres pauser.

Og så har valget om at anlægge en blomstermark også givet noget at smøre på morgenbrødet. Lokale biavlere har kunnet se en tydelig forskel i biernes honningproduktion, efter at blomstermarken blev anlagt. Derfor har de jævnligt været forbi med honning som tak.

Det er da en blomsterhistorie, der vil noget.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få information omkring de seneste, nyheder, tilbud og meget andet.