Forårets nyheder fra Fritz Hansen

I dette forår er der mange spændende nyheder fra Fritz Hansen.

Vi er nu kommet godt i gang med foråret, og det er med flere nyheder fra Fritz Hansen. I dette skriv vil vi zoome lidt ind på de spændende nyheder, der blandt andet involverer Poul Kjærholm og Arne Jacobsen.

Myren i nye klæder

Arne Jacobsen er en af de største designere gennem tiden, og han har lagt pen til utallige mesterlige bygninger og fantastiske designermøbler. Han er blandt andet designeren bag de ikoniske skalstole, som stadig den dag i dag pryder mange hjem.

En af disse er Myren™. Arne Jacobsen designede stolen til Novo Nordisks kantine i 1952, og i dette forår bliver stolen nu for første gang lanceret med frontpolstring i både tekstil og læder. Den nye udgave er kulminationen på mange års teknisk innovation, der giver større komfort og flere tilpasningsmuligheder, men samtidigbevarer den unikke silhuet.

Myren™ er lavet med ni lag formpresset finer og var med sit buede, sammenhængende sæde og ryglæn radikalt forud for sin tid. Den banede vejen for flere af Arne Jacobsens ikoniske stole såsom Serie 7™ (1955), Grand Prix™ (1957) og Liljen™ (1970), der i dag står som symboler på dansk design.

Myren™ er skulpturel og elegant, uanset om den står alene eller i flere eksemplarer. Designet er i de senere år blevet tilgængelig i mange kombinationer af skaller, farver og ben. Introduktionen af tekstil åbner nu for endnu flere indretningsmuligheder.

Den opgraderede udgave bliver lanceret med et særligt udvalg af 16 kuraterede farver fra Carla Sozannis farvepalet til Fritz Hansen. Den fås desuden med samtlige af Fritz Hansens tekstil- og læderpolstringer.

“Opgraderingen er opstået ud fra et ønske om konstant at eksperimentere og udvikle – og et godt samarbejde mellem vores forskellige afdelinger,” forklarer chefdesigner Marie-Louise Høstbo.

“Kontrasten mellem materialerne skaber en flot dynamik og fremhæver stolens design, som både er utrolig smukt for sig selv, men også helt fantastisk, når flere eksemplarer er samlet i et større rum.”

Kunst eller møbel?

Poul Kjærholm var en mand og designer, der mestrede begge dele. Det er PK4 et bevis på.

I dette forår præsenterer Fritz Hansen PK4, som fuldender rækken af lænestole i Poul Kjærholm-kollektionen. Stolen fra 1952 har en karakteristisk, strømlinet silhuet. Den er et af de første design, Kjærholm kastede sig over, efter han blev færdig på Kunsthåndværkerskolen. Den afspejler en visionært approach og repræsenterer et tidligt eksempel på, hvordan designeren konstant udforskede geometriske former.

Stellet består af syv sammensvejsede stykker stål, mens ryglænet og sædet er lavet af et enkelt stykke flagline. Resultatet er et let, skulpturelt udtryk, som er elegant og genialt på én og samme tid. Designet demonstrerer Kjærholms unikke evne til at omdanne teknisk komplicerede idéer til visuelt gribende, funktionelle objekter. Objekter, der både er imponerende som arkitektoniske værker og som møbler, der befinder sig i et krydsfelt mellem kunst og design.

PK4 fås i satinbørstet rustfri stål eller sort pulverbelagt rustfri stål med enten sort eller naturlig flagline. Stolen læner sig tæt op ad andre velkendte Kjærholm-design:

“Jeg mener, det er rimeligt at se PK4 som resultatet af en meget nysgerrige og eksperimenterende periode, som prægede hans studietid. Den er uden tvivl forbundet til PK25 og PK22, som han designede senere,” siger Thomas Kjærholm, den afdøde designers søn, som er med til at varetage Kjærholmbagkataloget.

Ny marmorplade til Poul Kjærholm-kollektionen

Poul Kjærholm og marmor går bare hånd i hånd. Derfor er det enormt spændende, at Fritz Hansen nu har introduceret en ny marmorplade til Poul Kjærholm-kollektionen kaldet Fauske.

Fauske er navnet på en norsk by i Polarcirklen, hvor marmoren er udvundet. Den har en rå tekstur og en kompleks sammensætning af smukt glimtende mineraler.

Bordpladerne er matslebne efter Kjærholms præferencer. Den rå, teksturerede finish står i flot kontrast til de satinslebne stålben, der kendetegner hans borde. Hver enkel plade er unik og bærer forskellige mønstrer, farver, årer og mineralkorn, der glimter diskret. Fauske-marmor har en lang historie i dansk design – det blev nemlig også brugt af Kaare Klint til at restaurere Designmuseum Danmark i 1920’erne.

“De her bordplader er abstrakt kunst,” siger Marie-Louise Høstbo, chefdesigner hos Fritz Hansen. “De minder mig om nordlyset, og om hvordan lys naturligt forvandler atmosfæren gennem sæsonerne.”

Fauske-marmor fås på modellerne PK61, PK61A, PK62, PK63, PK63A, PK65 og PK54. Materialet giver et karakteristisk og udtryksfuldt look til Kjærholm-bordene. Fra det lave og diskrete PK62-sidebord til det store, flotte PK54-spisebord. Specifikt for PK54 gælder, at kunder kan udvælge deres eget foretrukne stykke marmor til bordet. 

Kig ind i vores flotte Fritz Hansen-afdeling

Vi har netop opgraderet vores Fritz Hansen-afdeling, som nu står knivskarpt. Vi glæder os til at vise den frem for dig. Hvis du har spørgsmål til produkter fra Fritz Hansen, er du velkommen til at kontakte os.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få information omkring de seneste, nyheder, tilbud og meget andet.