My Own Chair – Sæt dig i Flemming Lassens egen stol

My Own Chair. Min egen stol. Ja, titlen afslører nærmest det hele. My Own Chair fra byLassen er Flemming Lassens egen stol.

Det var en stol, som Flemming Lassen havde designet i 1938, og som blev produceret samme år af Snedkermester Jakob Kjær i forbindelse med snedkermestrenes forårsudstilling.

Jakob Kjær var i øvrigt snedkeren bag den kendte FN-stol, som Finn Juhl designede til FN-bygningen i New York, og han er en af tidens mest anerkendte møbelsnedkere. 

De originale tegninger til Flemming Lassens stol.

Kritiske røster men stort hammerslag

På trods af den dygtige duo, der stod bag stolen, var der ikke lutter begejstring for den tilbage i slut-trediverne. Kunderne var nemlig ikke glade for det todelte rygstykke. De var nemlig bange for at få træk, når de sad i stolen. Derfor kom stolen ikke i produktion dengang.

Flemming Lassen var dog selv enormt glad for stolen, der – som navnet indikerer – var arkitektens yndlingsstol. Han var faktisk så glad for den, at han sad i den helt indtil den dag, han gik bort i 1984. 

På det tidspunkt var der også andre end Flemming Lassen, der kunne se det fantastiske i stolens design og kvaliteter. Det viste sig hurtigt, at kundernes rynken-på-næse ikke var fordi, der var noget galt med stolen. Det var nærmere, fordi at stolens design var forud for sin tid.

Derfor blev den også umiddelbart efter Flemming Lassens død solgt for 900.000 på auktion. Et flot beløb. Og det blev ikke mindre flot af, at stolen bar tydeligt præg af, at Flemming Lassen ofte sank ned i den for at fordybe sig i sine arkitektoniske tanker. 

Flemming Lassens egen stol, der blev solgt for 900.000 på auktion umiddelbart efter arkitektens død.

Stemningen var vendt

I stedet for at være bange for at få træk, kunne alle nu pludselig se de både designmæssige og funktionelle fordele ved den todelte ryg. I forhold til designet giver ryggen stolen en lethed rent visuelt, så den nærmest fungerer som en skulptur og ikke ”bare” en stol. 

Og så alligevel. For den er stadig en stol. Det var nemlig helt afgørende for Flemming Lassen, at man sad godt i hans stole. Derfor giver den todelte ryg også mulighed for frie armlæn og optimal støtte til lænden fra den nederste rygstøtte. Det er helt ekstraordinært. Og det skal opleves. Og det kan du heldigvis i Vodskov Bolighus.

I 2018 satte byLassen stolen i produktion, og i anledning af, at Flemming Lassen den 23. februar ville have fyldt 120 år, kommer by Lassen nu med en special edition.

My Own Chair i special edition med Sheepskin og stel i valnød.

Den ikoniske My Own Chair med stel i valnød og polstring i Sheepskin med knapper i ryggen. Hver stol er desuden individuelt nummereret med en messingplade i bunden. Kom forbi og oplev Flemmings ånd og designarv i hans helt egen stol. Vi glæder os til at se jer. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få information omkring de seneste, nyheder, tilbud og meget andet.