Find din nye Y-stol i Vodskov Bolighus

I Vodskov Bolighus finder du masser af varianter af den ikoniske Y-stol.

Der findes et hav af forskellige spisebordsstole på markedet, og i vores udstilling og i vores udvalg har vi også mange forskellige af slagsen. Få er dog så ikoniske og populære som Y-stolen – eller CH24 – som Hans J. Wegner designede tilbage i 1949.

Stolen har været i uafbrudt produktion hos Carl Hansen & Søn, siden den blev præsenteret i 1950. Læs mere om Y-stolens historie her.

Ved formgivningen af CH24 valgte Hans J. Wegner at fremstille ryg- og armlæn af ét enkelt stykke træ. For at gøre den dampbøjede top stabil og ekstra komfortabel udviklede Hans J. Wegner den karakteristisk Y-formede ryg, som den ikoniske Y-stol er opkaldt efter.

Fremstillingen af hver enkel Y-stol omfatter mere end 100 led, hvoraf de fleste udføres i hånden. En dygtig fletter bruger omkring en time på at håndflette sædet, som består af 120 meter papirgarn, hvis imponerende styrke og formstabilitet gør stolen både robust og slidstærk. Y-stolen giver både komfort og stabilitet i en karakteristisk og elegant form.

Brug for at blive inspireret? Find vores spisebordsstole her.

Hvilken Y-stol skal jeg vælge?

… tænker mange nok. Og det er et rigtig godt spørgsmål. Vores bedste råd er, at du naturligvis skal vælge den stol, som du bedst kan lide.

Når det nu er sagt, er der naturligvis forskel på stolene. For eksempel er Soft-modellerne ikke lige så vedligeholdelsesvenlige som modellerne, der ikke er malet. Sortmalet eg er også mere robust end Soft Sort, så det er godt at have baghovedet, hvis man skal bruge stolen som spisebordsstol.

Derudover kan sæbebehandlede og olierede Y-stole behandles over tid. Der kan dog købes reperationslak til de malede stole, hvis nu uheldet skulle være ude.

I vores udstilling har vi Y-stolen i mange forskellige træsorter og varianter. Læg endelig vejen forbi, hvis du vil se og prøve stolen.

Har du brug for råd og vejledning – eller en pris – på Y-stolen? Så tøv ikke med at kontakte os.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få information omkring de seneste, nyheder, tilbud og meget andet.