Byd velkommen til Y-stolen som børnestol

Hans J. Wegners Y-stol kommer nu som børnestol.

Y-stolen – eller CH24 som den hedder hos Carl Hansen & Søn – er et vaskeægte ikon og en voldsomt populær spisebordsstol. I anledning af Hans J. Wegners 110 års fødselsdag kommer stolen nu som børnestol, så de mindste også kan få glæde af et ikon i dansk designhistorie.

En lille udgave af en markant stol

CH24 Børne Y-stolen følger i fodsporene på det oprindelige design, men er blevet nedskaleret efter individuelle mål for at opnå den helt rette afbalancerede æstetik. Stolen, der består af 14 dele i massivt egetræ, er skabt i samarbejde med Hans J. Wegners Tegnestue og fremstillet af Carl Hansen & Søns dygtige håndværkere. Hver stol kræver mere end 100 produktionstrin at fremstille, hvor langt de fleste er udført i hånden. Sædet er flettet i papirgarn, som er ét af Wegners signaturmaterialer, og det tager en erfaren håndværker en time at færdiggøre det i hånden.

Hans J. Wegner var – og er stadig – kendt som “Stolens Mester”, og han tegnede over 500 stole i sin karriere. Den mest markante er dog Y-stolen, som er elsket for sit enkle og skulpturelle formsprog. Derfor er det meget spændende, at stolen nu kommer i en børneudgave.

Stolen er velegnet til børn fra 3 år, og den vil uden tvivl pynte på både børneværelset men også som et element i spise- eller dagligstuen.

Se stolen i Bolighuset

Stolen kan bestilles fra den 2. april, hvor Hans J. Wegner ville være blevet 110 år. Børne Y-stolen fås i olieret eg og med naturflet på sædet, og du kan se stolen i Vodskov Bolighus, når vi har den i udstillingen omkring 2. april.

Er du nysgerrig på Børne Y-stolen? Så kontakt os for mere info.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få information omkring de seneste, nyheder, tilbud og meget andet.