LE KLINT

Fortællingen om LE KLINT starter helt tilbage i begyndelsen af 1900-tallet, hvor den første plisserede lampeskærm blev foldet af arkitekt og civilingeniør P.V. Jensen-Klint til en petroleumslampe, som han ligeledes havde tegnet. 

Hele familien Klint inklusive sønnerne Tage og Kaare Klint og en lang række gode venner syslede herefter med at forfine skærmen, der i disse år var den faste gave fra Klint-familien til familie og venner. 

I 1943 valgte Tage Klint – som var en ivrig og iderig iværksætter at gøre folderiet til en egentlig forretning. Han tilføjede desuden de oprindelige Klint-skærme en afgørende detalje, nemlig den unikke gribekrave. 

LE KLINT i dag

Siden LE KLINT åbnede sin butik i København i 1943, er produkterne for alvor blevet optaget som en del af den danske designarv.

De klintske lamper er blevet udviklet i samarbejde med arkitekter og designere gennem hele det 20. århundrede og er løbende blevet justeret i takt med teknologiens fremskridt.

Historien om LE KLINT er således ikke blot virksomhedshistorie, men ligeledes design- og teknologihistorie gennem mere end hundrede år. 

En udvikling, som har betydet, at LE KLINT i dag er en moderne produktionsvirksomhed, der samtidig holder fast i en stærk tradition for håndværk.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få information omkring de seneste, nyheder, tilbud og meget andet.