Bent Hansen

I 1948 etablerede sadelmager Svend Hansen sig som møbelpolstrer på Vesterbro i Aalborg. I 1950’erne gjorde danske møbelarkitekter deres første indtog i danskernes hjem, og en guldalder i dansk design var begyndt. 

Det var dog ikke alle kunder, der var klar til at lade arkitekterne diktere “den gode smag”, og derfor var der mange, som ønskede at få sofaer og lænestole repareret og ombetrukket.

I 1966 fulgte Svend Hansens søn, Bent, i sin fars fodspor, og sammen besluttede far og søn at udvide forretningen og begynde at fremstille skræddersyet interiør til restauranter, hoteller og skibe. 

Tredje generation satte skub i produktionen

I 1983 kom tredje generation, Henrik Hvid Hansen, ind i virksomheden. I 1990’erne begyndte han at udvikle sin egen møbelkollektion og et omfattende sædepudeprogram til markedets mest populære designerstole. Transformationen af virksomheden fra værksted til designbrand var begyndt. 

“Da jeg var ung, var min bedstefar mit forbillede. Jeg tilbragte utallige timer i hans værksted og så ham møjsommeligt bringe nyt liv i gamle møbler. Jeg husker min fascination af præcisionen i hans hårdtarbejdende hænder og hans medfødte evne til at vælge den rigtige slags materialer til møblerne. Min farfar var møbelpolstrer, og selvom hans værksted efterhånden er blevet omdannet til en møbeldesignvirksomhed med egen polstringsafdeling, er stadig hans værdier, der i dag udgør grundstenen for Bent Hansen”.

Bent Hansen i Vodskov Bolighus

Bent Hansen leverer ærligt design med passion for solidt håndværk, materialer af høj kvalitet og unik komfort.

Det gør de ud fra en holdning om, at stor komfort bør tage hensyn til både den fysiske, æstetiske og følelsesmæssige opfattelse af møblerne. Deres viden er samlet gennem mere en 70 års erfaring og er kombineret med en legende tilgang til design.

Tanken er, at du kan udforske Bent Hansens møbler igen og igen i de næste mange år. Måske vil du løbende finde bemærkelsesværdige linjer og usædvanlige detaljer, når du ser på dine møbler fra nye perspektiver?

Oplev det med egne øjne i Vodskov Bolighus.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få information omkring de seneste, nyheder, tilbud og meget andet.