Barstol til baren eller køkkenøen? 10 fine barstole fra Vodskov Bolighus

Hvilken barstol er den rigtige til dine behov? Det forsøger vi at gøre dig klogere på i dette skriv.

Der var engang, hvor barstole kun hørte til på et værtshus. Her kunne man sætte sig i baren, tænde for en smøg og drikke en kold øl. Og barstolen var ofte i slidt, tvivlsomt læder. Sådan er det heldigvis ikke længere. Barstolen har fået sig en renæssance, og i dag er den blevet en vigtig del af mange hjem – såvel funktionelt som æstetisk.

Derfor findes der i dag også et hav af slagsen. Nogle er med drejestel. Nogle er regulerbare i højden. Mange varianter har ryglæn. Flere varianter er uden ryg. Nogle er polstrede i stof, andre i læder, og mange er uden polstring. Nogle barstole findes i eg/sæbe, eg/olie, valnød, bøg eller teak. Andre er med forkromet stel.

Og så er der det med højden. Det er bestemt ikke ligemeget, om du skal bruge en barstol ved køkkenøen, eller om det er til en decideret bar. Hvis du skal bruge den ved køkkenøen, skal du som udgangspunkt lede efter en barstol, der er 66-67 cm. Skal du bruge stolen ved en bar, skal den som udgangspunkt være omkring 10 centimeter højere.

Som du nok kan fornemme, er det lidt en jungle at finde rundt i de mange forskellige barstole, der er på markedet.

Derfor vil vi gerne forsøge at hjælpe dig! I det følgende giver vi dig ti bud på forskellige barstole til forskellige formål.

1) Dot™ – Fritz Hansen

Barstolen High Dot™ er designet af Arne Jacobsen. Selvom den er petit i sammenligning med flere af Arne Jacobsens klassikere som Svanen™ og Ægget™, er Dot™ faktisk en af Arne Jacobsens allerstørste personlige favoritter.

Han præsenterede den i 50’erne sammen med Myren™ – den første af Arne Jacobsens ikoniske skalstole.

Dot™ fungerer fantastisk i et åbent køkkenmiljø eller til et højt skrivebord. Den fås med sort læder med sorte ben, med cognac-læder og krom stel eller med lava-læder og krom stel. Videre er Dot™ kommet med ny Raf Simons-polstring.

Dot™ fås også i en lavere udgave, som fungerer som en almindelig skammel.

2) Traburet – VIA COPENHAGEN

Traburet er et helt nyt produkt fra VIA COPENHAGEN. Den er designet af Anders Nørgaard, som har forsøgt at skabe et produkt, som både udfylder et æstetisk og funktionelt behov. Traburet er inspireret af trappetaburetten, som for mange år tilbage var en fast bestanddel af mange køkkener.

Den er således et produkt, som bringer nostalgien frem. Det slanke stålstel er udført på de mest avancerede stålbearbejdningsmaskiner for at sikre, at trappefunktionen føles lækker og kan klare hverdagens brug. Sæde og trin er udført i massivt egetræ og er med sine bløde former med til at give produktet både varme og et moderne nordisk look.

3) Trinidad – Fredericia Furniture

Nanna Ditzel står bag den populære Trinidad-stol, som straks efter sin lancering i 1993 blev en stor succes. I 1998 tilføjede Ditzel så en barstol til den prisvindende Trinidad-serie. Den gennembrudte finer og kurvede ryg tilbyder en formidabel siddekomfort.

Sædet fås med eller uden polstring.

Nanna Ditzel fandt inspiration til Trinidad-stolen i victorianske husfacader på øen Trinidad.

4) CH56+58 – Carl Hansen & Søn

Hans J. Wegner bliver ofte omtalt som “Stolens mester”. Han har stået bag mange populære og ikoniske spisebordsstole og lænestole, men han har faktisk også tegnet barstolen CH56.

CH56 barstolen har et enkelt og afklaret udseende, som skaber en indbydende stemning i køkkenet, baren eller restauranten. Den er robust og står godt på sine fire let skråstillede ben. Ringen i rustfrit stål binder de fire ben sammen og sikrer dermed stolens stabilitet, samtidig med at den danner passende støtte for brugerens fødder.

Konstruktionen er velovervejet med hensyn til stabilitet, og typisk for Hans J. Wegner er benene gjort tykkest ved samlingen med ringen og tyndere mod gulv og sæde.

Barstolen fås også i en lavere version; CH58. CH56 er beregnet til bardisken, og CH58 er tilpasset køkkenbordshøjde.

5) Tiger barstol – Naver Collection

Tiger-barstolen er en videreudvikling af spisebordsstolen. Begge er tegnet af Henrik Lehm. Den har da også samme æstetiske udtryk, og så sidder man enormt komfortabelt i barstolen – præcis som det er tilfældet med spisebordsstolen.

Tiger-barstolen fås i træ med rustfrit børstet stålstel eller sort pulverlakeret stel og med polstret sæde.

Stolen er skabt med fokus på menneskets naturlige siddebehov, uden at gå på kompromis med et elegant udtryk.

6) Serie 7™ – Fritz Hansen

Serie 7™-stolen er designet af Arne Jacobsen i 1955, og den er efterfølgende blevet et ikon inden for moderne møbelhistorie. Dens unikke form er tidløs, utrolig alsidig og udstyret med masser af personlighed og karakter uden at være visuelt overvældende.

Stolen er lavet af ni lag formpresset finér, der giver styrke, fleksibilitet og holdbarhed til trods for dens slanke udseende. 7’eren, som den også kaldes, er det mest populære møbel i Fritz Hansens stolekollektion. Serie 7-barstolen har en fodhvile i rørstål på alle fire sider, som smyger sig udenpå de forlængede ben, hvilket bibeholder den visuelle harmoni i stoles rene, enkle konstruktion.

Den blev lanceret i 2005 som en hyldest til Serie 7 designets 50-års jubilæum, og den fås i et væld af kombinationer. Uden polstring, forsidepolstret eller fuldpolstret. I stof eller læder. Og så fås den også i to forskellige siddehøjder, så den kan passe til både køkkenøen og baren – eller hvor du nu skal bruge den.

7) NO2™ Recycle – Fritz Hansen

Fritz Hansen har mange forskellige barstole, og NO2™ Recycle er en af dem. Det er en multifunktionel stol, som taler ind i den bæredygtighedsperspektiv, som vi ikke kan undgå at forholde os til i disse dage.

Stolen er nemlig lavet af genanvendt plastikaffald og kan dermed også selv genbruges, hvis det en dag skulle blive nødvendigt. En fold i stolens ryg er inspireret af et foldet stykke papir, der lå på designerens arbejdsbord, og har til formål at yde ekstra støtte til ryg og lænd.

N02™ Recycle fås i syv farver inspireret af den skandinaviske natur, og den fås i forskellige højder, så den passer både til private hjem og arbejdsmiljøer. Alle modeller er stabelbare takket være stolens åbne steldesign.

8) Betty – &Tradition

Betty er en serie af stole fra &Tradition, hvori der også indgår en barstol. Barstolene fås i de to forskellige højder, som er mest typiske for barstole.

Betty er opkaldt efter Betty Nansen-teatret i København. Barstolens robuste stel er lavet af lakeret eg.

Betty fås i fem farvekombinationer: Rødbrun med naturligt flet; Eg med naturligt flet; Sort med naturligt flet; og sort med sort flet.

9) Hven barstol – Skagerak

Skagerak er måske nok mest kendt for deres fantastiske havemøbler og produkter til entreen. Det er dog ikke det eneste, som de står bag. Sammen med designeren Anton Björsing har de lavet stoleserien Hven. Heri indgår der også en smuk barstol.

Hven-barstolen er både let og nordisk, robust og elegant. Hven er opkaldt efter den svenske ø i Øresund – sundet mellem Danmark og Sverige. Barstolen har samme åbne og indbydende signatur og komfort som spisestuestolen.

10) Panton One – Montana

Panton One-serien indeholder fire stole – heriblandt en barstol i to højder. Stolene fås med stel i rustfrit stål, blank krom eller lakeret i farverne Beige, Silk Grey, Black Red og Black. 

Panton One-stolenes sæder håndflettes med snore i polyurethan med en kerne af nylon, som fås i farverne Duke, Holmes, Clark, Vincent, Carmen, Marylinn, Marcel, Scarlett eller i FSC®-certificerede papirsnor i Paper Nature eller Paper Black.

Med stel i rustfrit stål og snor i polyurethan kan stolene anvendes både inden- og udendørs. Lakeret stel, krom stel og papirflet er ikke egnet til udendørs brug. Stolene har glidesko i plast og der medfølger filtsko.

Verner Panton tegnede Panton One stolen som sit allerførste stoledesign i 1955.

Har vi pirret din nysgerrighed?

Dette var kun et lille udsnit af de barstole, som vi forhandler i Vodskov Bolighus. Vi har et kæmpe udvalg, hvad enten du er på udkig efter en barstol til køkkenøen, skrivebordet, baren eller et par høje loungeborde.

Tøv ikke med at kontakte os, hvis du vil vide mere.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få information omkring de seneste, nyheder, tilbud og meget andet.