Årets jubilæumsstol er i teak og med læder

Carl Hansen & Søn introducerer hvert år en jubilæumsudgave af den ikoniske CH24 – Y-stolen. Den årligt tilbagevendende begivenhed finder sted omkring april måned, da designeren bag stolen, Hans J. Wegner, har fødselsdag den 4. april.

Hvert år, når vi fejrer Hans J. Wegners fødselsdag, sigter vi efter at skabe en version af Y-stolen med et nyt look, men uden at gå på kompromis med stolens designintegritet,” siger Knud Erik Hansen, adm. direktør i Carl Hansen & Søn.

I år har Carl Hansen & Søn produceret en udgave i FSC™-certificeret teaktræ og med et sæde i olivengarvet læder.

Stolen har en eksklusiv lille messingplade indgraveret med Hans J. Wegners signatur og fødselsdato diskret placeret på indersiden af ​​stellet. Med stolen følger desuden et certifikat.

Knud Erik Hansen forklarer følgende om årets jubilæumsstol:

Y-stolen er et internationalt designikon og har en så stærk plads i folks bevidsthed, og derfor har designet potentiale til at blive nyfortolket ved hjælp af nye materialer. Hans J. Wegner eksperimenterede selv hele sit liv med variationer over samme tema og arbejdede konstant på at perfektionere og udvikle sine designs. Tilbage i 1950’erne og 1960’erne arbejdede Wegner ofte med teak, og det er derfor oplagt at fortsætte dette arbejde, men i en nutidig kontekst, hvor både træ og læder er certificeret for at minimere klimaaftrykket. Vi er derfor stolte af at kunne præsentere den eksklusive specialudgave i certificeret teaktræ og certificeret olivengarvet læder.

Teak og læder er naturlige og foranderlige materialer, hvilket betyder, at hver stol er unik. Den varme, brune teaktræ har et dynamisk udtryk, som patinerer smukt over tid. Sædet er betrukket med cradle-to-cradle certificeret anilinlæder, hvor kendetegnet er synlige markeringer i læderets struktur. Derudover er garvningen af ​​læderet lavet af et plantebaseret olivenekstrakt, der ikke kun giver en gylden og taktil overflade, men samtidig er biologisk nedbrydeligt. Da anilinlæderet kan absorbere farven på olivenbladene forskelligt, vil hver stol fremstå naturlig og exceptionel.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få information omkring de seneste, nyheder, tilbud og meget andet.