11 små spiseborde

Selvom mange måske drømmer om et smukt, langt plankebord, hvor der er plads til hele familien, så er det langt fra alle steder, det kan lade sig gøre. Men fortvivl ikke: her kommer vi med 11 bud på smukke spiseborde, som ikke fylder ret meget.

I følge Danmarks Statistik bor vi danskere gennemsnitligt på 53,3 kvadratmeter. Og denne sensommer er der mange nye studerende, som rykker ind i mindre lejligheder. Men derfor skal de ikke snydes for smukt design og gedigent håndværk, som er det, vi forhandler i Vodskov Bolighus.

Vi har derfor fundet 11 små spiseborde frem. Ved bunden af hvert spisebord noterer vi den vejledende pris. Er du interesseret i at høre mere, kan du altid kontakte os.

1) Piet Hein, Bruno Mathsson og Arne Jacobsen

Det første bord, vi vil tage fat i, er faktisk en serie af borde: Super-Ellipse™ og Super-Circular™. Inspirationen til førstnævnte kom faktisk, da Piet Hein kom op med løsningen på trafikale problemer i Stockholm. På Sergels Torg i Sveriges hovedstad løste videnskabsmanden de trafikale problemer med en superelliptisk rundkørsel.

Møbeldesigneren Bruno Mathsson var gode venner med Piet Hein, og han blev inspireret af løsningen, som han overførte til møbelverdenen. Sammen skabte de det revolutionerende spændben. Det superelliptiske ben gør bordpladen stabil. Det er let at montere, og samtidig er det med til at give pladen et let og svævende udseende.

Både Super-Ellipse™ og Super-Circular™ fås i en række forskellige størrelser og udformninger. Super-Circular™ fås desuden med en søjle frem for bordbenene.

2) EAT – VIA COPENHAGEN

EAT er en serie af borde fra VIA COPENHAGEN, der fås i mange forskellige størrelser og materialer. EAT fås desuden som enten kvadratisk, rundt, ovalt eller rektangulært og med op til to tillægsplader.

Bordet laves i egetræ, der kan være enten olieret, hvidolieret, røget eller sæbebehandlet. Bordpladen kan fås i eg eller i et væld af farver i enten laminat eller linoleum. Tillægspladerne kan tilmed vælges i en farve eller materiale end resten af bordpladen.

Med EAT er der altså et utal af muligheder, så du kan få præcis det bord, som du ønsker.

3) CH388 – Carl Hansen & Søn

Det runde spisebord CH388 til fire personer med stålstel er en mindre udgave af et tilsvarende bord til seks personer, som Hans J. Wegner tegnede i 1962. Brugen af stål var i 1960’erne ikke usædvanlig for Wegner, som på dette tidspunkt også ofte valgte at bruge stålstel i sine stole.

I det lille spisebord CH388 til fire personer er en rund bordplade i træ båret af to benbukke med runde ben og en unikt formet sarg. Resultatet er en gennemtænkt komposition, som også i dag virker yderst moderne.

Den runde bordplade er i massiv eg med lodret kant. De cylindriske, aftagelige ben i rustfrit stål møder gulvet med synlige glidesko afsluttet med en lille, rund kant på siden. Foroven er benene fastgjort til såvel bordpladen som de to sarge for optimal stabilitet.

Spisebordet fås enten med hel plade eller med delt plade og udtræk. Er bordets plade delt, kan de to halvdele trækkes fra hinanden, så bordet med ilægningsplader kan bringes op på max. otte pladser.

CH388 er i familie med Hans J. Wegners rektangulære spisebord CH322, der har samme pladeprofil og lignende understel.

Bordet måler 120 cm.

I kombinationen eg/sæbe og med udtræk til 2 plader koster bordet vejledende 38.545,-.

4) Elle Spisebord – MS&WOOD

MS&WOOD er et bosnisk high end-møbelbrand, hvor design smelter sammen med den nyeste teknologi på smukkeste vis. Materialerne bliver behandlet med respekt, og det er også tilfældet med dette smukke spisebord. Spisebordet måler enten 90 cm eller 125 cm og er et supplement til Elle-kollektionen, som i forvejen indeholder flere borde og en spisebordsstol hertil.

Spisebordet fås i flere forskellige materialer, men specielt udgaven i olieret valnød er utroligt populær.

Spisebordet i valnød og i 90 centimeter koster vejledende 13.179,-.

5) Embrace – Carl Hansen & Søn

Embrace-bordet er designet af den østrigske trio EOOS for Carl Hansen & Søn. Embrace-kollektionen omfatter mange forskellige produkter, og et af disse er altså dette elegante spisebord.

Bordet er formet af tre dele: en base af træ, et stel af stål samt en rund bordplade. Resultatet er et markant, skulpturelt udtryk, inspireret af dragens poetiske dans på himlen. Bordbenene er trukket ind på midten af bordet for at opnå maksimal benplads og designets funktionalitet er derfor optimal. Den runde bordplade er skabt til at fremme kommunikation mellem mennesker, da den cirkulære form samt ekstra benplads inviterer til samtale og samvær.

Bordet fås i flere forskellige størrelser og overflader. I kombinationen eg/hvidolie med hvid laminat i Ø110 cm koster bordet vejledende 19.760,-.

6) Primum – Bent Hansen

Primum-bordet kendes på sine velproportionerede og let svungne former. Bordet er et udtræksbord, så middagsgæster er aldrig noget problem. Bordet fås i egefiner eller sort linoleum – begge med en dekorativ kantliste i olieret eg.

7) Symphony – Haslev

Med Symphony fra Haslev har du muligheden for at skræddersy dit eget spisebord.

Symphony-bordserien er således et fleksibelt spisebordskoncept, hvor du har mulighed for at vælge mellem flere forskellige bordpladetyper, bordben og udtræk, når du skal designe dit eget spisebord.
Der er borde både til storfamilien og til den lille lejlighed – og bordene tilbyder mulighed for ekstra spiseplads, når der kommer gæster.

8) Taro – Fredericia Furniture

Bordene i Taro-serien har en naturlig varme fra egetræet. Bordet er smukt fra ny, men vil få en helt særlig patina over tid. Designet er enkelt, men alligevel iøjefaldende.

Bordet er designet af den britiske designer Jasper Morrison.

Han arbejder ofte med design som noget, der skal være både brugbart, diskret og ansvarligt. Det kan ses i den måde, hvorpå han reducerer alt overflødigt, så kun møblets eller objektets rene, egentlige funktion står tilbage. 

Da han skulle skabe bordene i Taro-serien, tog han ikke udgangspunkt i, at han ville skabe et bord af træ, men i stedet var udgangspunktet selve træet. Inspirationen kom fra Fredericias produktion i Fredericia og det egetræ, som bruges til de fleste af vores klassiske møbeldesign, som eksempelvis Den Spanske Stol. Plankerne kommer fra træer, der er omkring 150 år gamle, og det har været en vigtig del af processen at få mest muligt ud af plankerne og sikre minimalt spild. 

Taro-serien har en naturlig varme fra egetræet, der er smukt fra ny, men som med tiden vil patinere endnu smukkere. Designet er enkelt, men alligevel iøjefaldende. Uanset om Taro er rundt eller rektangulært, bruges som spisebord eller mødebord, vil det være et markant element i rummet med sin solide konstruktion og de naturligt storslåede mønstre fra træets årer.

9) Klapbord – Haslev

En Haslev-klassiker – klapborde, der fås både som sofaborde og spiseborde og med forskellige kombinationsmuligheder. Vælg mellem forskellige størrelser og tilbehør i form af klap, tremmehylde og skuffe – så du har mulighed for at skabe et sammenhængende look i din indretning.

Klapborde er super smarte og praktiske de steder, hvor det kniber med pladsen, og med dette bord fra Haslev går du hverken ned på funktionaliteten eller designet.

10) GM6600 – Naver Collection

Den elegante GM 6600 serie af Nissen & Gehl fremstilles helt i massivt træ eller i en perfekt kombination med hvid Corian, som gør serien både nytænkende og klassisk i sit design. Det buede understel, der elegant samler og løfter bordet, er med til at give designet et unikt udtryk, og den danske designduo formår således at tilføre deres kreationer særpræg uden at gå på kompromis med et enkelt udtryk.

11) In Between – &Tradition

Inspireret af den skandinaviske arv inden for design og møbelhåndværk er In Between et resultat af Sami Kallios solide forankring i traditionelle træbearbejdningsteknikker og hans øje for geniale detaljer. Det startede med en enkelt stol, som senere resulterede i en række møbler med både borde og barstole. Få dette In Between spisebord i flere forskellige varianter. Blandt andet kan det fås med marmor-bordplade.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få information omkring de seneste, nyheder, tilbud og meget andet.